Strona 15 z 25 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 250

Wątek: Działanie autofocusa w 550d

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaura Zobacz posta
    Janusz, dinderi, żeby Was cholera... Znów sobie jaja robicie
    Ale niby "przyczajony tygrys, ukryty smok" poczekam na jakiś fajny zainicjowany przez Was temat i się zrewanżuję pięknym za nadobne
    Macie to jak w banku!
    I tylko dlatego zostanę jeszcze jakiś czas w stajni Canona!
    Bardzo sie cieszę, że zostajesz. Licze na cietą ripostę, bo lubię ludzi inteligentnych. :-D
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Dopiero zaczyna

Domyślnie

dinderi - hehehehehehehehehehehehehehehehehehheheheheheheheh ehehehehehehehehehehhehehehehehehehehehehehehehehe hehehhehehehehehehehehehehehehehehehehehhehehehehe hehehehehehehehehehehehehheheheheheheheheheheheheh ehehehehehhehehehehehehehehehehehehehehehehehheheh ehehehehehehehehehehehehehehehhehehehehehehehehehe hehehehehehehehheheheheheheheheheheheheheheheheheh hehehehehehehehehehehehehehehehehehheheheheheheheh ehehehehehehehehehehhehehehehehehehehehehehehehehe hehehhehehehehehehehehehehehehehehehehehhehehehehe hehehehehehehehehehehehehheheheheheheheheheheheheh ehehehehehhehehehehehehehehehehehehehehehehehheheh ehehehehehehehehehehehehehehehhehehehehehehehehehe hehehehehehehehheheheheheheheheheheheheheheheheheh hehehehehehehehehehehehehehehehehehheheheheheheheh ehehehehehehehehehehhehehehehehehehehehehehehehehe hehehhehehehehehehehehehehehehehehehehehhehehehehe hehehehehehehehehehehehehheheheheheheheheheheheheh eheheheheh, ale sie uśmiałem. Juz nic wiecej nie napisze
    Pa

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Może jakiś Administrator zapanuje nad takimi kretynskimi postami w tym temacie w stylu akwidzynskiego.
    EOS 550D C18-55,C55-250,C50 1,8

Domyślnie

Nie wiem czy to coś pomoże, ale sprawdziłem swoje fotki robione w czasach gdy miałem 450D. Z obiektywem 50/1.8 zdjęcie z bliska i z daleka są ostre jak cholera jasna (za przeproszeniem). Nie ma w nich absolutnie żadnych FF/BF. Ostrość łapana tam gdzie tego chciałem. Zoomki 18-55 i 55-250 to samo.
    Mam EOSa i jeszcze D...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez helldust Zobacz posta
    Nie wiem czy to coś pomoże, ale sprawdziłem swoje fotki robione w czasach gdy miałem 450D. Z obiektywem 50/1.8 zdjęcie z bliska i z daleka są ostre jak cholera jasna (za przeproszeniem). Nie ma w nich absolutnie żadnych FF/BF. Ostrość łapana tam gdzie tego chciałem. Zoomki 18-55 i 55-250 to samo.
    No właśnie... 2 lata temu na jesieni miałem kupić 450D i już już miałem na niego odłożoną kasę a tu bach -- przyszedł kryzys, kursy walut poszybowały w górę i zakup aparatu poszedł się... no -- musiał zostać wstrzymany.
    A teraz zachciało mi się nowinek. A okazuje się, że 450D była na tyle dobrym modelem że nadal nieźle trzyma cenę. A testerzy czepiali się zakresu tonalnego, niepotrzebnie dużej rozdzielczości (hehe, fajnie to brzmi przy 18mpx w 550D) itp.
    550d + kit 18-55 IS + 18-135/3.5-5.6 IS

Dopiero zaczyna

Domyślnie

jaura, a byłeś ze swoim 550D w serwisie ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaura Zobacz posta
    A testerzy czepiali się zakresu tonalnego, niepotrzebnie dużej rozdzielczości (hehe, fajnie to brzmi przy 18mpx w 550D) itp.
    Może ja się nie znam, ale tonalność w tym aparacie (450D) naprawdę nie była taka zła. Dla mnie to naprawdę udana konstrukcja.

Co do 550D to aż nie wiem co napisać. Zastanawiałem się nad nim jako korpus "na imieniny" właśnie z jasną 50-tką, zamiast ciężkich 5D i 50D, tym bardziej że kręci filmy w fullhd. Ale teraz się mocno zastanawiam.

Próbowałeś np. w supermarkecie sprawdzić inne body z tym obiektywem, albo swoje z innym egzemplarzem stałki?
    Mam EOSa i jeszcze D...

Coś już napisał

Domyślnie

jaura - to daj jakiś przykład kiepskiego zdjęcia tandemu 550D i jasna stałka.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rufi Zobacz posta
    Może jakiś Administrator zapanuje nad takimi kretynskimi postami w tym temacie w stylu akwidzynskiego.
    Może jakiś Rufi włączy poczucie humoru a wyłączy nazywanie ludzi per 'kretyn' bo jest to nieco obraźliwe?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dokładnie. Znajomy zakupił wczoraj 550D od razu podjechałem do niego w celu sprawdzenia AF. Ostrzy idealnie

Strona 15 z 25 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów