Pokaż wyniki od 1 do 10 z 250

Wątek: Działanie autofocusa w 550d

Widok wątkowy

Miasto
    kalisz

Domyślnie

Panie Januszu naprawdę nie jestem młodszy od Pana starałem się tylko wytłumaczyć sobie pewne sprawy niedawno zmieniłem sprzęt na nowy 5dmkII ma 2 tygodnie i naprawdę może 4k klatek nie możliwe jest aby lustro sie opuszczało samo starałem nawet dokładnie przeczytać o tej hiperfokalnej .Tak jak Pan napisał ale bardzo irytuje mnie to jak ktoś na siłę stara się przekazać swoje racje może.Napisałem nawet że nie przejmuję się tym nadmiernie (mam na myśli ostrość)jeśli naprawdę uznam że jest coś z nią nie tak wyślę aparat na serwis.Być może to naprawią tak się składa że dokładnie rozumiem co Pan do mnie pisze wiem jak zbudowane jest body nie raz zdarzyło mi się rozbierać ostatnio kuzyn utopił na kajaku 350d rozebrałem całe włącznie z sensorami AF złożyłem działa ostrzy idealnie.Wiem na czym to polega nie jestem człowiekiem oderwanym od miotły.Byliśmy na żytniej bo nie miałem matówki .Na żytniej powiedzieli że bardziej aparatu nie wyczyszczą bo wszystko co można zostało zrobione.Mam szpatułki płyny do matryc dbam o sprzęt strasznie po każdym evencie torba jest odkurzona(wodny odkurzacz -nie biega kurz po pokoju).Szanuję każdą sugestię ale skoro sprawdziłem to co Pan napisał.Powiem Panu jaki mam wniosek wiem gdzie tkwi wada jeśli zwiększamy rozdzielczość matrycy(czyli zwiększamy gęstość upakowania pixeli)Powinniśmy poprawić system autofocus jeśli tego nie zrobimy zdjęcia będą nie ostre.Dla Tego właśnie lubię nikona d700 lubię starą 5D Canon'a.Bo nie jest przesadnie upakowana względem systemu AF.To chyba byloby najważniejsze zdanie w tym Temacie .Pozdrawiam Panie Januszu i również udanych pięknych kadrów życzę i miłej nocy.
    Pozdrawiam Dobranoc.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez djivo Zobacz posta
    Panie Januszu naprawdę nie ,jestem młodszy od Pana starałem się tylko wytłumaczyć sobie pewne sprawy niedawno zmieniłem sprzęt na nowy 5dmkII ma 2 tygodnie i naprawdę może 4k klatek nie możliwe jest aby lustro sie opuszczało samo starałem nawet dokładnie przeczytać o tej hiperfokalnej .Tak jak Pan napisał ale bardzo irytuje mnie to jak ktoś na siłę stara się przekazać swoje racje może.Napisałem nawet że nie przejmuję się tym nadmiernie (mam na myśli ostrość)jeśli naprawdę uznam że jest coś z nią nie tak wyślę aparat na serwis.Być może to naprawią tak się składa że dokładnie rozumiem co Pan do mnie pisze wiem jak zbudowane jest body nie raz zdarzyło mi się rozbierać ostatnio kuzyn utopił na kajaku 350d rozebrałem całe włącznie z sensorami AF złożyłem działa ostrzy idealnie.Wiem na czym to polega nie jestem człowiekiem oderwanym od miotły.Byliśmy na żytniej bo nie miałem matówki .Na żytniej powiedzieli że bardziej aparatu nie wyczyszczą bo wszystko co można zostało zrobione.Mam szpatułki płyny do matryc dbam o sprzęt strasznie po każdym evencie torba jest odkurzona(wodny odkurzacz -nie biega kurz po pokoju).Szanuję każdą sugestię ale skoro sprawdziłem to co Pan napisał.Powiem Panu jaki mam wniosek wiem gdzie tkwi wada jeśli zwiększamy rozdzielczość matrycy(czyli zwiększamy gęstość upakowania pixeli)Powinniśmy poprawić system autofocus jeśli tego nie zrobimy zdjęcia będą nie ostre.Dla Tego właśnie lubię nikona d700 lubię starą 5D Canon'a.Bo nie jest przesadnie upakowana względem systemu AF.To chyba byloby najważniejsze zdanie w tym Temacie .Pozdrawiam Panie Januszu i również udanych pięknych kadrów życzę i miłej nocy.
    Pozdrawiam
    musiałem coś poprawić
    Ostatnio edytowane przez djivo ; 28-07-2010 o 23:30 Powód: Automerged Doublepost
    CANON 1dsmkII,5D,5DmkII,7D:SZKŁA
    50 F1,4.20 F1,8.24-105 L.70-200 L.18-50 F2,8.10-20 F4-5,6.15mm FISH-EYE.85mm F1,8.100mm F2,0.Canon ST-E2 Canon Speedlight 580ex II Canon Speedlight 430EX II.TAMRAC EXPEDITION 2.MANFROTTO 055XPROB + Manfrotto 808RC4 3D head.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów