Strona 8 z 25 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 250

Wątek: Działanie autofocusa w 550d

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hekselman Zobacz posta
    Niewiele wniosłeś poza nabiciem sobie licznika
    Poprzednia wypowiedź Kolegi w tym wątku też miała podobny charakter

Cytat Zamieszczone przez hekselman Zobacz posta
    Kupiliście najtańsze aparaty!
    Ten typ tak ma!
    Najtańszy to jest aparat w komórce.
    To, że ktoś (użytkownik, producent itp.) nazywa sprzęt "entry level" i że są droższe aparaty nie znaczy jeszcze, że ten relatywnie "tani" sprzęt ma nie działać poprawnie. Czy kupując małe tanie auto zgadzasz się żeby ściągało na lewo, albo chodziła tylko lewa wycieraczka albo 3 garnki zamiast czterech?

Poza tym prawie 3 tysiące złotych za 550d to nie jest tanio. Za te pieniądze można już coś oczekiwać. A jeśli sprzęt za tę kasę mimo umiejętności fotografa nie jest w stanie zrobić przyzwoitych zdjęć, to jest jawne niedociągnięcie ze strony producenta, na które nie można się godzić i które trzeba napiętnować. W przeciwnym wypadku tenże producent uzna, że wszytko jest OK i będzie sadził coraz gorsze buble, bo nie dotarły do niego informacje o problemach.

Tu nie chodzi o oglądanie zdjęć pod lupą "na siłę". Najczęściej powodem dokładniejszej analizy zdjęć jest odczucie, że już na oko przy oglądaniu pomniejszonego zdjęcia "coś jest nie tak".

Ja to w swoim 550d zauważyłem po pierwszej serii zdjęć. Robiąc kolejne 2000 z różnymi obiektywami tylko utwierdziłem się w przekonaniu, że jest kiepsko jak na taką niemałą wydana kasę. A "dając szansę" producentowi zakupiłem obiektyw 18-138/3.5-5.6 IS, który (pewnie egzemplarz, nie model) okazał się już całkowitą (a nie częściową jak body) kpiną z klienta/użytkownika.
    550d + kit 18-55 IS + 18-135/3.5-5.6 IS

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Zgadzam się z kolegą jaura. w trybie LV jest zauważalna poprawa ostrości niż normalne pstrykanei przez wizjer. Z tego wynika ze coś jest nie tak z tymi aparatami?

Początki nałogu Awatar sbogdan1
    Miasto
    k.Bielska - Białej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akwidzynski Zobacz posta
    Zgadzam się z kolegą jaura. w trybie LV jest zauważalna poprawa ostrości niż normalne pstrykanei przez wizjer. Z tego wynika ze coś jest nie tak z tymi aparatami?
    Tak zwłaszcza jak się obchodzi ze sprzętem jak na tej fotce
    http://www.pup.kartuzy.pl/pliki/20100725431.jpg
    a potem lament że coś nie działa tak jak powinno.
    EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ostrość źle łapie przed podniesieniem lustra i podklejeniem, a po drugie lustro zostało zablokowane przez sam aparat nie ręcznie!!!
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Zaraz wrzuce Wam linki do dwóch fotek testowych wykonanych z tymi samymi nastawamy, a jedyna rownica to tryb Live view oraz wizjer.
    Proszę bardzo dwie fotki, ostrość łapana na napis soraya:
    live view:
    http://www.pup.kartuzy.pl/pliki/LV.JPG
    wizjer:
    http://www.pup.kartuzy.pl/pliki/wizjer.JPG

odpalcie sobie w przegladarkach i przełączajcie raz na lv raz na wizjer. Dla mnie osobiscie to zdjecie wykonane przez wizjer wygląda tak jakby worek foiliowy był naciągniety na obiektyw.
    Na tej focie http://www.pup.kartuzy.pl/pliki/wizjer.JPG ewidentnie widać gdzie AF łapie ostrość. Proszę spojrzeć na serwetę przed balsamem.
    Ostatnio edytowane przez akwidzynski ; 27-07-2010 o 15:03 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał Awatar 2du
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

LV i przez wizjer to dwa różne mechanizmy i zasady ostrzenia aparatu
    Fakt, że na twoich załączonych zdjęciach w przypadku wizjera ostrość jest przed obiektem na którym miała być.
    Pozdrawiam, 2du
    EOS 6d, M6 + S 14mm f/2.8 ED AS IF UMC + C 24-70mm f/4L + S 35mm F1.4 DG Art + C 50mm f/1,4 + C 85mm f/1,2 L + C 135mm f/2L + C 70-200 f/4L + Canon 430EX II + Yongnuo YN685
    www.gabisia.com

Dopiero zaczyna

Domyślnie

To co z tym można zrobić ? bo lepsza ostrośc miałem z kompaktu ktorego sie pozbyłem

Miasto
    Legionowo

Domyślnie

a robiłeś testy AF wspomagając się zewnętrzną lampą błyskową? tak samo przestrzela patrząc przez wizjer?
    Pozdrawiam, 2du
    EOS 6d, M6 + S 14mm f/2.8 ED AS IF UMC + C 24-70mm f/4L + S 35mm F1.4 DG Art + C 50mm f/1,4 + C 85mm f/1,2 L + C 135mm f/2L + C 70-200 f/4L + Canon 430EX II + Yongnuo YN685
    www.gabisia.com

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Zaraz zrobię.
    Wiec tak jestem po testach z zewnetrzną lampą błyskową i jest jeszcze gorzej przez wizjer, a przez lv jest lepiej niz z wewnętrzną lampą.
    Tutaj zaraz pojawią się testy z zewnętrzną lampą.
    live view:
    http://www.pup.kartuzy.pl/pliki/lv_zew_lampa.JPG
    wizjer
    http://www.pup.kartuzy.pl/pliki/wizjer_zew_lampa.JPG
    Ostatnio edytowane przez akwidzynski ; 27-07-2010 o 15:30 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Legionowo

Domyślnie

Ja bym sprawę oddal do serwisu. Wiele osób już pisało o możliwości regulacji przez serwis modułu AutoFocusa w puszce.
    Pozdrawiam, 2du
    www.gabisia.com

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jedyny serwis jest w Wawie ?

Strona 8 z 25 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów