Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
... zachowanie AF dla 50/1.8 pokrywa się z moimi doświadczeniami - to nie jest żaden front focus, to po prostu "ucieczka w krzaki".
Ha, faktycznie 1/3 wszystkich zdjęć robionych moim body tym obiektywem moża nazwać jak Kolega stwierdził "ucieczką w krzaki" :-) Większość z pozostałych 2/3 miała wyraźny FF coraz gorszy procentowo wraz ze wzrostem odległości od obiektu -- dla przykładu obiekt 1m a ostrość na 90cm, obiekt 10m a ostrość na 2m
Ale najciekawsze jest to, że ten sam egzemplarz z 50d jednego kolegi i 350d drugiego i robił foty w punt niezależnie od odległości obiektu. Z moim body żadna fota nie nadawała się do niczego.

Za to Twój aparat będzie już rozregulowany - ale zawsze będziesz się mógł cieszyć, że np. wrócił bez rysy na LCD.
No czytałem o rysowaniu LCD przez serwis. Zroza
Na razie kupię jednak jakiegoś telezooma i jak z nim również będzie kicha, to wtedy serwis.

Ja w każdym razie nie zamierzam być cicho w tej sprawie.
Może faktycznie przez nękanie z incydentu zrobi się przypadek i producent zrobi coś w tej sprawie jak z darmową wymianą matrycy w A70 kilka lat po upływie gwarancji. Apropos A70 -- mam własne doświadczenia z Żytnią z tym właśnie modelem. Dwa razy był u nich w 2004 roku na naprawie gwarancyjnej i dwa razy wrócił do mnie z adnotacją że moje zarzuty są bezpodstawne i że parametry sprzętu są w normie. Niestety kolesie spitolili mi aparat jeszcze bardziej i po postraszeniu napisaniem do Canon Polska wymienili mi sprzęt na nowy. Służył by do dziś, gdyby córka go nie wykończyła parę razy upuszczając na plaży w piasek.