Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 45 z 45

Wątek: "Brak dostępu do karty" - 7d - jak odzyskać dane

Początki nałogu Awatar grzegorzki
    Miasto
    Cavan / Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adso Zobacz posta
    a ja z doswiadczenia wiem że:
    1. problemy ze Scandiskiem
    2. zero problemów z Lexarem
    wniosek: Lexar, dobra, szybka karta, cena porównywalna
    Uwazam dokladnie tak samo, ale chyba to jest spowodowane tym, ze na swiecie robi sie glownie podrobki SanDiska, gdyz jest najpopularniejszy.
    6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
    Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Domyślnie

Mam właśnie ten sam problem, tyle że akurat z 400D. I potrzebuję szybko odzyskać zdjęcia z karty (badziewia, ale akurat pilnie potrzebne), ale boję się cokolwiek zrobić sama.
    Dotąd nigdy problemów nie było. Dziś nagle czytnik przestał kartę widzieć - świeci się lampka, że sprzęt ją widzi, ale windows przy próbie otworzenia przestaje odpowiadać. Postanowiłam zgrać przez kabel i aparat pokazuje komunikat o braku dostępu do karty.

Czyli mam ją sformatować w aparacie i później dane odzyskiwać w komputerze?
    "Deliver me from being perfect and complete"

http://innerlands.deviantart.com | www.ibudzynska.pl

50D | 400D | C 50 f/1.8 mkI | C 18-55 f/3.5-5.6 | C 70-300 IS USM f/4-5.6 | Spedlite 580ex | Helios 58 f/2 i różne pierdoły do makro

Uzależniony Awatar Zbyszko666
    Miasto
    Śl.

Domyślnie Odp: "Brak dostępu do karty" - 7d - jak odzyskać dane

Cytat Zamieszczone przez Patryck Zobacz posta
    Odświeżę trochę wątek, jako że też ostatnio mam problem z kartami i 7D. Pierwszy był Sandisk 8GB. Z początku wyskakiwał co jakiś czas komunikat że wystąpił problem z kartą
    oraz żeby wyłączyć i włączyć aparat. Po takim zabiegu wszystko stawało ładnie na nogi. Niestety w pewnym momencie wywaliło poniższe komunikaty po sobie:
    http://img29.imageshack.us/img29/4760/img8961p.jpg
    http://img689.imageshack.us/img689/6293/img8765q.jpg

Myślę sobie 'a tam jakieś błędy'... od czego jest czytnik Niestety po włożeniu karty
    powitały mnie poniższe okienka:
    http://img42.imageshack.us/img42/2271/62647811.jpg
    http://img831.imageshack.us/img831/1901/79952038.jpg

Karta poszła na gwarancję z nadzieją że to albo wadliwa seria kart albo jednorazowy
    wypadek, nic z czytnikiem w body itp. Dziś to samo z drugą kartą, ta sama firma i model;/ Całość na szczęście z obu kart odzyskane RescuePro od Sandiska. Ktoś może
    miał podobny przypadek jak mój? Co z tym zrobić bo druga karta to już dziwna sprawa?;/
    Mnie dzisiaj dopadł ten sam problem mianowicie zakupiona karta pretec 16GB po włożeniu do aparatu te dwa same komunikaty. Jakimś cudem udało się sformatowąć w kompie,ale po włożeniu do 7D cały czas wyświetla owy komunikat..? jakieś rozwiązania co do tego. Spróbuję jeszcze włożyć do 1DMII ale z tego co wiem to tam karty najlepiej max do 8GB.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Zbyszko666 Zobacz posta
    Mnie dzisiaj dopadł ten sam problem mianowicie zakupiona karta pretec 16GB po włożeniu do aparatu te dwa same komunikaty. Jakimś cudem udało się sformatowąć w kompie,ale po włożeniu do 7D cały czas wyświetla owy komunikat..? jakieś rozwiązania co do tego. Spróbuję jeszcze włożyć do 1DMII ale z tego co wiem to tam karty najlepiej max do 8GB.
    Karta musi być sformatowana w body, a nie na kompie. Komunikaty wyraźnie to sugerują. Przed sformatowaniem Canon nie utworzył sobie katalogu i nie rozpoznaje systemu plików na karcie. Opcja formatowania jest w menu puszki.
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 11-09-2013 o 17:21
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Miasto
    Śl.

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Karta musi być sformatowana w body, a nie na kompie. Komunikaty wyraźnie to sugerują. Przed sformatowaniem Canon nie utworzył sobie katalogu i nie rozpoznaje systemu plików na karcie. Opcja formatowania jest w menu puszki.
    Body nie rozpoznaje nawet ,że owa karta ma być sformatowana. Także nic nie można zrobić. Nie wiem czy karta nie jest uszkodzona

Miasto
    Śl.

Zobaczymy co wyjdzie po update do 2.03 :]

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów