Pokaż wyniki od 1 do 10 z 46

Wątek: "Brak dostępu do karty" - 7d - jak odzyskać dane

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Patryck Zobacz posta
    Odświeżę trochę wątek, jako że też ostatnio mam problem z kartami i 7D. Pierwszy był Sandisk 8GB. Z początku wyskakiwał co jakiś czas komunikat że wystąpił problem z kartą
    oraz żeby wyłączyć i włączyć aparat. Po takim zabiegu wszystko stawało ładnie na nogi. Niestety w pewnym momencie wywaliło poniższe komunikaty po sobie:

Myślę sobie 'a tam jakieś błędy'... od czego jest czytnik Niestety po włożeniu karty
    powitały mnie poniższe okienka:

Karta poszła na gwarancję z nadzieją że to albo wadliwa seria kart albo jednorazowy
    wypadek, nic z czytnikiem w body itp. Dziś to samo z drugą kartą, ta sama firma i model;/ Całość na szczęście z obu kart odzyskane RescuePro od Sandiska. Ktoś może
    miał podobny przypadek jak mój? Co z tym zrobić bo druga karta to już dziwna sprawa?;/

miałem dokładnie taki sam przypadek ze Skandiskiem i Lexarem, ale po wyciagnięciu z aparatu i ponownym włozeniu i dociśnięciu zaskoczyło i działa. Tylko jednego starego Skandiska nie chciał czytać ani apartat ani komp a sformatować też sie go nie dało wiec widocznie to on był uszkodzony, mała strata tylko 2Gb. Z tego co piszecie widzę jednak, że to z 7D sa jakieś problemy a nie z kartami bo z 50D nie miałem zadnych problemów...czytał wszystko jak leci
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Rzecz w tym, że dzieje mi się to w trakcie robienia zdjęć...w pewnym momencie wyswietla się komunikat i muszę wyłaczyc aparat, wyciagnąc kartę, włozyć na nowo, docisnąć, włączyc aparat ...i działa.
    Ostatnio edytowane przez Adso ; 25-02-2011 o 14:31 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów