Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 45

Wątek: "Brak dostępu do karty" - 7d - jak odzyskać dane

Domyślnie

Nie wiem, tak mi się wydaje... ale zobaczymy.

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dani182 Zobacz posta
    Nie wiem, tak mi się wydaje... ale zobaczymy.
    No właśnie, to już brzmi dużo lepiej

Pozdrówka i Powodzenia!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Domyślnie

Jak coś dam znać

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dani182 Zobacz posta
    Jak coś dam znać
    Nooo, mam nadzieję
    Wymienić, wymienią na nową, a z odzyskiem spróbować nie zaszkodzi. 8)

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Domyślnie

Jeżeli kartę wymienią to miło, ale zdjęć mi szkoda

Dopiero zaczyna Awatar Patryck

Domyślnie

Odświeżę trochę wątek, jako że też ostatnio mam problem z kartami i 7D. Pierwszy był Sandisk 8GB. Z początku wyskakiwał co jakiś czas komunikat że wystąpił problem z kartą
    oraz żeby wyłączyć i włączyć aparat. Po takim zabiegu wszystko stawało ładnie na nogi. Niestety w pewnym momencie wywaliło poniższe komunikaty po sobie:

Myślę sobie 'a tam jakieś błędy'... od czego jest czytnik Niestety po włożeniu karty
    powitały mnie poniższe okienka:

Karta poszła na gwarancję z nadzieją że to albo wadliwa seria kart albo jednorazowy
    wypadek, nic z czytnikiem w body itp. Dziś to samo z drugą kartą, ta sama firma i model;/ Całość na szczęście z obu kart odzyskane RescuePro od Sandiska. Ktoś może
    miał podobny przypadek jak mój? Co z tym zrobić bo druga karta to już dziwna sprawa?;/

Dopiero zaczyna Awatar aroaro

Domyślnie

Ktoś może miał podobny przypadek jak mój? Co z tym zrobić bo druga karta to już dziwna sprawa?;/[/QUOTE]

Miałem podobnie czasami z 7d i kartą San Disk Extreme 32gb, parę razy zdarzyło się tak jak u Ciebie w aparacie za-wiecha i komunikat "brak dostępu do karty" - format w aparacie pomagał i karta działała, 2 razy odzyskałem zdjęcia po formacie jpg+raw największy, raz jednak niestety nie udało się odzyskać danych, za każdym razem karta była zapełniona tylko w kilku - kilkunastu %.
    Jednak największe problemy miałem z tą kartą przy zgrywaniu przez czytnik na kompa (system Windows XP, rzadziej na Windows 7 64bit) - lubiła się bardzo często zawiesić - w tej chwili stosuje procedurę: najpierw wpinam przez usb sam czytnik - gdy system go zobaczy dopiero wtedy wpinam kartę. Po włożeniu czystej karty bez danych zawsze formatuje w aparacie przed rozpoczęciem sesji.
    Stosując tą zasadę - od tej pory nie miałem już problemów z tą z kartą w aparacie. Kartę używam jakieś 4 mies.
    Jednocześnie używam karty Lexara Professional 233x 8g - z nim nigdy nie miałem problemów na 7d.
    Reasumując ja Sandiska 32g Nie POLECAM!

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

a nie wystarczy z formatować kartę w aparacie? wygląda na problem z systemem plików
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Dopiero zaczyna Awatar Patryck

Domyślnie

Format jak najbardziej pomaga, ale gorzej jak są na niej ważne zdjęcia a jest się podczas zlecenia. Poza tym jest to denerwujące bo zamiast zgrać sobie szybko zdjęcia np w trakcie meczu trzeba je odzyskiwać 10x dłużej. W 95% przypadków zawsze po włożeniu karty leci format, ale parę razy zdarzyło się bez (środek akcji i nie ma czasu bo cenne sekundy uciekają Postaram się przyuważyć czy jest to kwestia właśnie formatowania za każdym razem. Mimo wszystko teraz Lexar. Poprzednia karta powinna wrócić na dniach, jeśli będzie jakaś ekspertyza wrzucę info

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Patryck Zobacz posta
    Odświeżę trochę wątek, jako że też ostatnio mam problem z kartami i 7D. Pierwszy był Sandisk 8GB. Z początku wyskakiwał co jakiś czas komunikat że wystąpił problem z kartą
    oraz żeby wyłączyć i włączyć aparat. Po takim zabiegu wszystko stawało ładnie na nogi. Niestety w pewnym momencie wywaliło poniższe komunikaty po sobie:

Myślę sobie 'a tam jakieś błędy'... od czego jest czytnik Niestety po włożeniu karty
    powitały mnie poniższe okienka:

Karta poszła na gwarancję z nadzieją że to albo wadliwa seria kart albo jednorazowy
    wypadek, nic z czytnikiem w body itp. Dziś to samo z drugą kartą, ta sama firma i model;/ Całość na szczęście z obu kart odzyskane RescuePro od Sandiska. Ktoś może
    miał podobny przypadek jak mój? Co z tym zrobić bo druga karta to już dziwna sprawa?;/

miałem dokładnie taki sam przypadek ze Skandiskiem i Lexarem, ale po wyciagnięciu z aparatu i ponownym włozeniu i dociśnięciu zaskoczyło i działa. Tylko jednego starego Skandiska nie chciał czytać ani apartat ani komp a sformatować też sie go nie dało wiec widocznie to on był uszkodzony, mała strata tylko 2Gb. Z tego co piszecie widzę jednak, że to z 7D sa jakieś problemy a nie z kartami bo z 50D nie miałem zadnych problemów...czytał wszystko jak leci
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Rzecz w tym, że dzieje mi się to w trakcie robienia zdjęć...w pewnym momencie wyswietla się komunikat i muszę wyłaczyc aparat, wyciagnąc kartę, włozyć na nowo, docisnąć, włączyc aparat ...i działa.
    Ostatnio edytowane przez Adso ; 25-02-2011 o 14:31 Powód: Automerged Doublepost

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów