Od tyłu:
Potrzebna jakaś przejściówka - max średnica to 72 mm.
Podstawowe 52, 55 i 58 jest w komplecie.
Dalej..
1.Lampa coś tam chyba wysyła...chocby przedbłysk i błysk właściwy.
ST2 wysyła tylko błysk wyzwalający i to ciemnoczerwony (niewidoczny na zdjęciu).Przesłona która jest w komplecie z lampą - też jest mocno tłumiąca w kierunku ciemnoczerwonego czyli - pozwala najprawdopodobniej wyzwalać lampę pierścieniową.
A E-TTL to w końcu sprawa aparatu a nie lampy.
Nic więcej chyba nie trzeba przekazywac lampie bo to slave - a podczerwienią do slava przekazuje sie jedynie dane dotyczące nastawów lampy możliwe również do zrealizowania ręcznie.
2.Hmmm...ja praktycznie używam systemu master - slave Canona. Zdziwiłbyś się zapewne jak dalekie od rzeczywistości jest to stwierdzenie " master i slave muszą "na siebie patrzeć". W życiu nie! Do tego stopnia że bez problemu w pomieszczeniu wyzwalam np schowane w softboxach i niewidoczne lampy. A czasem jak chcę się odsunąc - to wyzwalam z pomieszczenia do pomieszczenia (wiadomo ze musza być otwarte drzwi bo to nie radio) zadziwiająco skutecznie. Natomiast gdy sie widzą - to w pełnym słońcu - 25 m spoko i na 100%.
Dla mnie - system Canona jest tyle samo niedoceniany co nieznany. Miałem przyjemność pobawić sie radiówką z TTLem - nie widze sensu kupowania j e d n e g o takiego urządzenia za cenę jednej lampy najnowszej generacji. Obecnie dłubię w lampie by "wyodrębnić" z niej moduł łączności bezprzewodowej tak by można było go umieszczać w odległości do pół metra od lampy lub wspomóc dodatkowym układem optycznym.Wtedy - nie ma takiej radiówki co temu "podskoczy" .Fajnie mieć 5 czy 6 szt dobrze rozmieszczonych choćby 420 a lepiej 550 z dodatkowym zasilaniem ze wszystkimi zaletami TTLu i sterowania.
3. 1/1 - 1/64
4.20 stopni co dziesięć ze skierowaniem do środka - to by precyzyjniej naświetlić bardzo bliskie przedmioty.
Dodam że można oczywiście postawić lampkę choćby po to by gdzieś za rozjaśniacz cieni czy podświetlacz tła służyła - nawet współpracując z macierzystą lampką aparatu!
Zapomniałem napisac że lampa posiada bardzo skuteczne diodowe oswietlenie wspomagające AF - przy makro - świetna sprawa! No i światło modelujące...:-)