Cytat Zamieszczone przez wzwplxdd Zobacz posta
Ja może kilka słów o sobie powiem: nie "puszczam się" za zdjęcia, modeling traktuję jako dodatek do życia i nie poprzewracało mi się w głowie od tego (jeszcze i mam nadzieję w ogóle), uczę się dobrze (moja średnia na koniec roku 4,33 więc chyba nie jest źle). Rodziców było baaaaaaardzo trudno namówić do jakich kolwiek sesji ponieważ chcą, ja też, żebym miała coś w głowie i ukończyła szkoły.
Dziękuję.
Może nie czytam ze zrozumieniem, ale dyskusja miała charakter ogólny i nie dotyczyła konkretnej osoby.
Twój tata podał przykład, że młoda modelka może być ambitna i nie głupia.
Podziękuj rodzicom, że tak dobrze Cię wychowują

Na TEMAT
Myślę, że agencje poszukują, że tak to brzydko ujmę, łatwiejszego narzędzia do pracy. W młodym wieku dziewczyny łatwiej utrzymują figurę. Mają ładną linię bez umięśnionych ramion, nóg, czy 6cio paka na brzuchu. Mają ładniejszą skórę, mniej się przykrywa makeupem... Po prostu plastyczniejszy materiał do pracy. Znam dwie modelki które miały 18lat jak zaczęły pracę i też odniosły sukces. W ciągu roku zarobiły na studia(USA) a nie miały w ogóle rozbieranych sesji.
Zastanawiałem się kiedyś nad Victoria Secret Show. Tam dziewczyny mają po 15-16lat a reklamowana bielizna raczej ma trafiać do szerszej grupy wiekowej. Myślę, że to może być chwyt na zasadzie: "w tej bieliźnie będziesz wyglądać młodziej".