Cytat Zamieszczone przez sid Zobacz posta
Na pewno emanowanie seksualnością od najmłodszych lat ma wpływ na psychikę dziecka. Przecież nie tak dawno byłoby nie do pomyślenia, że 14 nakłada makijaż.

Czasy się zmieniły. Ludzie się zmieniają. Przyjemnie ogląda się zdjęcia i nie mam nic przeciwko nim. Ale jako rodzic potroił bym ostrożność i swoje wysiłki, żeby przekazać swojemu dziecku odpowiednie wartości.

Skoro samo oglądanie zdjęć w czasopismach i aktorek w filmach powoduje różne zaburzenia u nastolatek, na anoreksji kończąc, to pozowanie do tych zdjęć i wypełnianie nimi prawie całego swojego życia też na pewno nie jest bez znaczenia.
Gratuluje trafnego podsumowania - piekne slowa 8)

A tlumaczenia rodzicow, ze "ona ma talent do pozowania" jest dla mnie absurdem (Vitez dobrze wytlumaczyl na czym polega "talent" modelki), gdyz przy takim bombardowaniu dzieci reklamami, teledyskami i gwiazdami, to jak wytlumaczyc DZIECKU, ze to nie jest dla niego dobre (w rozumieniu prawidlowego psychicznego rozwoju) malowac sie i wygladac jak... ech...
Ok - w delikatny sposob mowiac, wygladac jak o wiele starsza emanujaca seksownoscia kolezanka - ciezko, ale mozna. Ale sa rodzice, ktorzy sa z tego dumni - i niech beda. Oooo - ale to ja mam piekna coreczke/DZIECKO... Za pare lat zobacza do czego "doprowadzili" swoja ukochana corke i jak sobie Ona zycie ulozy. Tu nie trzeba wrozki - dane mowia same za siebie... :-|