Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 61

Wątek: Co kupić: Używanego 20D czy nowego 350D z gripem?

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

miałem podobny problem do twojego: przesiadka z 50E na... 20D czy 350D.

wygrał 350D z przyczyn czysto ekonomicznych, ale nie tylko:
    - mniejsze szumy (nowsza konstrukcja),
    - działa pilot RC-1 (ten sam, co w 50E),
    - oba wyświetlacze LCD na tylnej ściance,
    - mniejszy i lżejszy aparat (to też może być zaletą).

z ergonomią tego malucha super może nie jest (brak kółka), ale żyć się da
    poza tym np. włącznik aparatu jest w 350D duużo wygodniejszy.
    pozdro.,
    m.

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

no tak ale musiasz miec ponad czter gotowka , a ja wyraznie napisalem doplata
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Bywalec Awatar GoTo
    Miasto
    Ząbki, mazowieckie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzyspia
    hm... ale za 4180 bez VAT można kupić nowe body 20D... kupuje się z VATem na firmę a potem odlicza...
    ... sie kupuje, sie odlicza... niektórzy kupują dla siebie, np. do zabawy. Nie każdy ma możliwość odliczenia.
    EOS 300D UnD | Tokina AT-X 270 AF Pro II 28-70 f/2.6-2.8 | Canon EF 50 f/1.8 II | Tamron 75-300 f/4-5.6 LD | Sigma 18-125 f/3.5-5.6 DC
    Speedlite 420EX +Omni-Bounce | Lowepro SlingShot 200 AW | Hama Star 63 | karty Kingston
    Zenit 11 | Helios 58 f/2 + pierścienie makro

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

podstawowe pytanie - za ile czasu zmienisz to denko od butelki jakim jest 28-80? z analogiem pracuje w miare mozliwie.. z cyfra zdjec tym nie porobisz - bedzie mieeeekko.. miekko jak kaczuszka lub pupcia niemowlaczka.

jezeli nie zanosi sie, abys mial przyplyw gotowki po zakupie aparatu, to kup nawet 300D i do tego powiedzmy tamrona 28-75.. skoro taki zakres w 28-80 nie przeszkadza za bardzo. a obiektywu bedziesz mogl uzywac z cyfra i analogiem.

ew. jesli chcesz cos nowszego ze sprzetu to 350D (uzywany? bo skoro 20D moze byc uzywany, to dlaczego nie 350'tka?) i cos z rozsadnej optyki do cyfry.. bo niestety.. o tym 28-80 zapomnij..

no bo po co ci po 20D skoro nie bedziesz miec niczego co mozna podpiac do niego aby zaczac korzystac z mozliwosci tego aparatu? zreszta podobnie z 350D.. olej grip i wszystkie dodatki.. olej tez to, ze ma byc nowy.. mysle ze latwiej kupic nie zajechana 350tke niz 20tke z prostej przyczyny - 350tka jest tansza i wiecej amatorow ja posiada.. 20tke kupuja przewaznie bardziej "obcykani" i obawiam sie ze sprzet w wiekszosci przypadkow moze byc rowniez bardziej "obcykany"

krzyspia
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    podstawowe pytanie - za ile czasu zmienisz to denko od butelki jakim jest 28-80? z analogiem pracuje w miare mozliwie.. z cyfra zdjec tym nie porobisz - bedzie mieeeekko.. miekko jak kaczuszka lub pupcia niemowlaczka.

jezeli nie zanosi sie, abys mial przyplyw gotowki po zakupie aparatu, to kup nawet 300D i do tego powiedzmy tamrona 28-75.. skoro taki zakres w 28-80 nie przeszkadza za bardzo. a obiektywu bedziesz mogl uzywac z cyfra i analogiem.
    (...)
    do 350D mam dostęp dość tanio z gripem w komplecie, do tego mogę odliczyć VAT kupując na firmę.

Ta dyskusja o szkłach dała mi do myślenia, chyba zdecyduję się na 350D i zainwestuję w obiektywy, potem zawsze BODY można zmienić a obiektywy zostają. Ciekawi mnie ten tamron 28-75 - z zakresu sądzę, że to obiektyw do analoga? Ja myslałem o kupieniu SIGMY EF-S ze stałym światłem 2,8. No ale chętnie miałbym też coś dłuższego... w 50tce pozostałem przy 28-80 bo wiedziałem już jak ją kupowałem, że będę chciał mieć lustrzankę cyfrową (na rynku był już 300D, ale trochę za drogi)
    Ostatnio edytowane przez krzyspia ; 05-11-2005 o 11:29

krzyspia
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    coś nie tak? to chyba jedyna marka na jaką mnie stać... 1300 pln + VAT...

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

sigma nie robi ef-s

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Znam ten obiektyw - czy widzisz gdzies tam EF-S?

krzyspia
    Guest

Domyślnie

No dobrze jest to EF ale jest napisane do aparatów cyfrowych - to ten się nie nadaje? Czy to oznacza, że trzeba do niego stosować ten mnożnik 1,6 ?

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów