gwarancje jest wazna tylko z dowodem zakupu
gwarancje jest wazna tylko z dowodem zakupu
Na Żytniej w serwisie Canona sprawdzą Ci przebieg aparatu - ile zrobiono nim zdjęć. A w sprawie obiektywów to zastanów się czy warto kupować te z EF-S.
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
Obecnie mam obie puszki do 350D szukam gripa bo tego nie da sie stoswoac bez tego wynalazku.......jednak roznica ergonomi samych puszek jest poprostu duza no i jakosc samego body wykonczenie itp.....jednak wolałbym kupic z pewnego zrudła przechodzona 20tke np od kogos z tego forum??
Pozdro
Wiem, ze sie czepiam, ale...
Zamieszczone przez krzyspia
Przyznam, ze nie mialem az tak dlugo do potrzymania 20D ale 350D z gripem jest chyba wieksze - rozumiem ze o to chodzilo w "lepszym lezeniu w dloni"?Zamieszczone przez Robson01
Czemu? A jak inaczej niskim kosztem osiagnac szeroki kat przy cropie? Zreszta ilez tych obiektywow jest?Zamieszczone przez Robson01
A ze swojej strony poradze kupic 350D bez gripa (o dziwo nie wypada z reki!) i pozbierac na lepsze szklo, bo to w znacznej mierze od niego zalezy jakosc fotki, a nie od ergonomi, ilosci pixeli, szumow przy wysokich ISO joystickow, kółek it, itd
O proszę, a tego to nie wiedziałem. A dlaczego ma mieć niby większe szumy?Zamieszczone przez Robson01
Pentax K-5 II, Leica M9
Pisząc o ergonomi 20D chodziło mi o subiektywne odczucia, a nie normę. Co do EF-S to jedynie 18-55 jest godny polecenia i to tylko ze względu na cenę,bo już 17-85 absolutnie nie. Bardziej chodziło mi o to że być może w przyszłości zainteresowany zmieni body (np. 5D) i niekoniecznie obiektywy EF-S będą pasowały.Zamieszczone przez gonzo44
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
Ja bym bral 350D bo jest mniejszy i ma lampke doswietlajaca w ciemnosciach, a 20D moze tylko doswietlic flashem.
nooo to zes teraz przytoczyl argumentyZamieszczone przez yasin
ostatnio spotkalem sie z podobnym "wole D70 niz 10D bo ma wiecej programow tematycznych"
Nad czym sie tu zastanawiac. Masz kase i zalezy Ci na solidnym body oraz ergonomii? Bierz 20D. W przeciwnym przypadku kup 350D.
Zasugerowałem się testem tego aparatu zamieszczonym na stronach Fotopolis. Podają tam o niewielkich różnicach na minus w stosunku do 20D na ISO 1600.Zamieszczone przez Arkan
Canon
to zaden argument. w rzeczywostosci nie widac roznicy.
Pkt 8 regulaminu forum
Sprzęt: Canon 40D + Canon 350D+BG-E3 + Sigma 10-20; Tamron 17-50mm f/2.8 XR; 70-200 f/2.8L; Speedlite 580EX II + 430EX; 16+8+4+2+1 GB CF Kingston Elite Pro, itd...