Strona 4 z 24 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 236

Wątek: Canon PIXMA IP 4200

Domyślnie

Właśnie - gdzieś widziałem kalendarium z tym cyklem imprez, ale nie mogę znaleźć teraz - hilfe!

@posiadacze 4200 - jak jest z trwałością wydruków? Pytam, bo jak druknąłem sobie kiedyś na HP 5150 i wsadziłem zdjątką rogiem za szybę, to po 2 tygodniach róg zdjęcia za szybą był ok, a resztę już zjadały UV'ki, chamy jedne...

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysiaczek
    @posiadacze 4200 - jak jest z trwałością wydruków? Pytam, bo jak druknąłem sobie kiedyś na HP 5150 i wsadziłem zdjątką rogiem za szybę, to po 2 tygodniach róg zdjęcia za szybą był ok, a resztę już zjadały UV'ki, chamy jedne...
    No to jeszcze musisz poczekac tydzien i Ci powiemy jak jest z Canonem bo na razie za krotko mamy te drukarki (przynajmniej ja, Kubaman i mmsza)

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    Kuba, zamówiłeś już u nich te tusze?
    na razie nie, bo po pierwsze jeszcze mam a po drugie mają dosyć drogo. Podawałem linka jako dowód, że sie da obejść chipa.
    Jak ci wychodzi z wydajnością do tej pory (na oryginałach)?
    sam już nie wiem. Na pewno jest bardzo oszczędnie. Ale ponieważ drukuję głównie moje zdjęcia baletowe, to zeszło mi sporo czarnego (takie zdjęcia)
    A! I jakiego papieru używasz? Ja zamówiłem testowo taki http://www.allegro.pl/show_item.php?item=70770213
    [/quote]
    szczerze mówiąc kupiłem jakiś tańszy w sklepie za 1,7PLN i nawet nie wiem co to za marka [upss]. chciałbym kupić jak najtańszy, zastanawiałem się nad polskimi papierami AGAWA, lub tym papierem. Jest tak tani, że wiele nie ryzykuję.

Acha, mnie głównie interesuje na razie A4.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

nie radze eksperymentowac z tanimi papierami po prostu szkoda pieniedzy na pappier i tuszu zeby go zadrukowac, ja stracilem bardzo duzo pieniedzy na eksperymnty z papierami moim zdaniem nie ma dobrego taniego papieru min trzeba dac 2 zł za a4
    Canon D60 // Tamron 17-35 2,8-4 // Canon 100mm 2,8 usm macro // Canon 300mm 4L IS // Canon 50mm 1,8 // Canon 550EX // Canon IP5000

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    Ja kupiłem Epson Premium Glossy. Markowy i tani. 25 szt A4 - 31 zł
    Maciek, podaj proszę namiar. Jeśli to ktoś w Wawy to może mi tata odbierze na mejscu i nie będę płacił za wysyłkę.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Domyślnie

Nie wiem, czy było w pudełkach z drukarkami, ale na warsztatach druku cyfrowego rozdają ulotki o promocji - przy zakupie drukarki 4200 i wyższych można dostać papier canona o wart. ok 50zł - wystarczy wysłać kupon promocyjny z kopią rachunku...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysiaczek
    Nie wiem, czy było w pudełkach z drukarkami, ale na warsztatach druku cyfrowego rozdają ulotki o promocji - przy zakupie drukarki 4200 i wyższych można dostać papier canona o wart. ok 50zł - wystarczy wysłać kupon promocyjny z kopią rachunku...
    to tak jak z kodem na niektórych canonach 350D.
    Ja kupowałem IP5200 w sklepie internetowym, opakowanie było otwierane żeby włożyć rachunek, ale przy przeglądaniu zawrtości i dokumentów żadnej takiej informacji nie znalazłem. Może ktoś to potwierdzić? Jako bonus było 5sztuk papieru canona 10x15.
    ELAN 7 | 350D + kit | Tamron 28-75/2.8 | Canon 50/1.8 | Sigma 70-300 APO MS II |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Juzer
    to tak jak z kodem na niektórych canonach 350D.
    Ja kupowałem IP5200 w sklepie internetowym, opakowanie było otwierane żeby włożyć rachunek, ale przy przeglądaniu zawrtości i dokumentów żadnej takiej informacji nie znalazłem. Może ktoś to potwierdzić? Jako bonus było 5sztuk papieru canona 10x15.
    Nie, nie tak, całkiem inaczej. Skoro nie było, to znaczy, że promocja powiązana jest z Warsztatami Druku Cyfrowego - cyklem imprez Canona. Info masz na stronie - sprawdź, może jeszcze będą gdzieś w pobliżu Ciebie.

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Ja płacę niecałe 9 PLN za kartridż; trochę drożej niż 7.30, ale za to z renomowanej firmy :grin: Ten "mój" sklep prowadzi też sprzedaż przez Allegro, więc mogę Ci zapodać jego stronę WWW. Powtarzam, że IMHO jakość jest superowa; mogę Ci to udowodnić wysyłając jakąś pierwszą lepszą odbitkę.

jestes pewien tego co piszesz?? ja kupilem u nich komplet tuszy i to co oni sprzedaja to dramat nad dramaty zdjecie sa duzo jasniejsze kolory wyplowiale wydrukowalem pare zdjec i tusze wyladowaly w koszu, a oni mi odpisali ze jak chce zdjecia drukowac to powinienem kupic photocyan i photomagante, to najlepiej swiadczy jak znaja sie na tym co sprzedaja (moja drukarka to ip5000 i nie ma ani photocyjana ani photomaganty)

na moje to lemoniada nie tusz
    Canon D60 // Tamron 17-35 2,8-4 // Canon 100mm 2,8 usm macro // Canon 300mm 4L IS // Canon 50mm 1,8 // Canon 550EX // Canon IP5000

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez srad
    jestes pewien tego co piszesz?? ja kupilem u nich komplet tuszy i to co oni sprzedaja to dramat nad dramaty...
    ...na moje to lemoniada nie tusz
    Powtarzam, że tylko z czarnego tuszu jestem niezadowolony!
    Podobno, podkreślam podobno, bo moje doświadczenia z samodzielnym drukowaniem są zaledwie kilkumiesięczne, bardzo dużo zależy od papieru. Może przypadkiem trafiłem na optymalny?

Strona 4 z 24 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów