Tytus, chyba po prostu masz gorszy model i tyle. IP 4200 w zasadzie ma takie parametry jak starsza IP 5000, a to dwie półki wyżej niż twoja IP 3000. Tutaj raczej upatrywałbym ewentalnej różnicy.Zamieszczone przez Tytus
Tytus, chyba po prostu masz gorszy model i tyle. IP 4200 w zasadzie ma takie parametry jak starsza IP 5000, a to dwie półki wyżej niż twoja IP 3000. Tutaj raczej upatrywałbym ewentalnej różnicy.Zamieszczone przez Tytus
ale chyba nie w takiej rozdzielczości jak podpiąłeśZamieszczone przez Szymański Adam
![]()
się nie czepiajZamieszczone przez Kubaman
też mam ip3000 i nie narzekam
wiadomo, bez rewelacji, ale na wydruki patrzeć można.
tylko fakt, dużo lepiej drukuje na papierze canona...
no i zamienniki tuszy są po 7,3 zł brutto za kolor
qrcze, może przyślesz kilka paczek takiego papieru??Zamieszczone przez djtermoz
![]()
ja daję za niego (dokładnie ten)(PP-101) 25 zł za 20 szt![]()
pozdro.,
m.
wiesz, na oryginalnym papierze to ja różnicy do Epsona nie widzę, wszystko jest malina, na gorszym papierze średnio daje sobie radę i do tego te kolory, no ale z kolorami to po pierwsze nie powienien mieć problemów a po drugie to nie jest raczej zalezne od jakości drukarki...czemu kurcze on te kolory przeinacza???Zamieszczone przez mxw
7,30 brutto??? GDZIE???
Ostatnio edytowane przez Tytus ; 07-11-2005 o 12:15
20Dset
maj łeb...
Ja płacę niecałe 9 PLN za kartridż; trochę drożej niż 7.30, ale za to z renomowanej firmy :grin: Ten "mój" sklep prowadzi też sprzedaż przez Allegro, więc mogę Ci zapodać jego stronę WWW. Powtarzam, że IMHO jakość jest superowa; mogę Ci to udowodnić wysyłając jakąś pierwszą lepszą odbitkę.Zamieszczone przez Tytus
Jurku, no to podaj proszę. Kartridzę nie są identyczne, ale na chipa na pewo znajdzie sie sposób.
mówisz o atramencie do Pixmy 3000? to podaj proszę, bo ostatnio płaciłem za zamienniki 18 zł.Zamieszczone przez Jurek Plieth
Nie wiem czy jest to wina atramentu czy papieru, na pewno kolory na ekranie nie odpowiadają tym na papierze, a Epson w tych samych warunkach daje dużo lepsze efekty...
20Dset
maj łeb...
Proszę, sprzedawca nazywa się GertosZamieszczone przez Tytus
Obrazek miałem w 360 dpi dla wymiarów16 x 24 cm - operator zmniejszał do wymiaru 10x15 cm. Ciekawi mnie czy ktoś z forumowiczów przejdzie się na warsztaty Canona by wybrać najlepszy model drukarki. Pisałem do marketingu Canona ws. innych drukarek, ale nowszych typów nie wystawią (Pixma 6600D) a sztandarowa ich Pixma 8500 to ponoć i9950 tyle, że A3 ale w moim teście była gorsza od 5200 a nawet 4200!!!. Tak pokazały wydruki na papierze Canona.Zamieszczone przez Kubaman
- moze jakis link albo info?Zamieszczone przez Szymański Adam
Pozdr | Piotr