Strona 23 z 24 PierwszyPierwszy ... 1321222324 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 236

Wątek: Canon PIXMA IP 4200

cosmita
    Guest

Domyślnie

hm, sklep oferuje tusze i co da mi instrukcje jak podmieniac czipy ? hmm jestem bardzo ciekawy w poniedzialek sie dowiem

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Mam pytanie czy ktoś z formumowiczów używał takich zamienników :http://allegro.pl/item247178281_cano...szt_nowe_.html
    proszę o opinie.

gosiani24
    Guest

Domyślnie

Mam pytanie mam nadzieję że ktoś mi pomoże moja drukarka to ip4200.

Chcialam wydrukować sobie kilkanaście stron tekstu w czrnym kolorze dwustronnie i powstał problem. zamiast czrnego tekstu otrzymalam taki brązowo-różowy próbowałam ustawić wydruk w odcieniach szarości czy auto ustawiłam czern na maksa wciąz drukowała buro;/ Wyczytałam na forum że podczas druku dwustronnego drukarka pobiera tusz z tego małego czarnego zbiorniczka ktory przeznaczony jest dla druku fot który miesza sie z innymi kolorami ale ja potrzebuje drukować dwustronnie na czarno i pytanie..
    Czy jest możliwośc ustawienia drukarki tak aby podczas druku dwustronnego pobierała tusz z tego dużego czarnego zbiorniczka??

Proszę pomóżcie udręką jest ręczne przeładanie kilkuset stron a potrzebuję wydruk czarny a nie szaro-bury:/

z góry dziękuję za pomoc

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Drukowałem tekst "dwustronnie" wiele razy i nie było problemu z czernią. A na pewno nie należy zaznaczać opcji "w odcieniach szarości" bo wtedy właśnie używane są wszystkie barwy...

gosiani24
    Guest

Domyślnie

Przy nie zaznaczonej opcji "drukuj w odcieniach szarości " też tekst mam brązowo różowy..nie wiem co jest piekielna maszyna jak drukuje bez zaznaczenia drukuj dwustronnie to mam wszystko siwe lub czarne tak jak powinno byc a jak włacze opcje drukuj dwustronnie (zaznacza sie tez od razu samo to pole automatycznie) to szary podchodzi pod róz a tekst pod brąz..dlaczego?? zadnych dodatkowych opcji nie zaznaczam wszystko ustawiam domyslnie ..

I jeszcze jedno na 100% przy wydruku dwustronnym drukarka pobiera tusz z kasetki do druku fotografii? bo ten mam nieorginalny....ale czrny to powinien byc czarny a nie brąz

Czy pozostaje mi drukować dwustronnie tylko przekładając kartki ręcznie aby miec soczystą czerń? w końcu ta duża kasetka jest do druku tekstu i wg mnie powinna tylko ona byc w uzyciu jak drukuje sie tekst.. heh

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

jak włacze opcje drukuj dwustronnie (zaznacza sie tez od razu samo to pole automatycznie)...
    No to "odhacz" wspomniane pole. Opcja "w odcieniach szarości" to nic innego, jak drukowanie barwnych obrazków właśnie jako czarno-białych, do czego angażują się wszystkie kałamarze...

Domyślnie

daj drukowanie dwustronne i odznacz 'automatyczne' poniżej - wtedy drukarka powinna najpierw zadrukować dokument nieparzystymi stronami, później poprosić o przełożenie i zadrukować parzyste (tylko sprawdź to wcześniej na 3-4 stronach)
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

gosiani24
    Guest

Domyślnie

Dziękuje za rady wieczorkiem wyprubuje mam nadzieję że po odchaczeniu opcji automatycznie w druku dwustronym pójdzie wszystko tak jak powinno i tusz będzie pobierany tylko z tego większego czarego kałamarzu i w końcu będę się cieszyć wyrażnym czarnym dwustronnym wydrukiem ale i tak dla mnie bardzo jest dziwny fakt że drukarka przy wydruku dwustronnym automatycznym zwykłego tekstu pobiera czarny tusz przeznaczony do fotografi...bynajmniej tak zrozumiałam po przeczytaniu postów na tym forum...i czemu to ma służyć? (że niby ma nie przebijać na drugą strone :/) heh ciekawostka..że u mnie ten kolor jest hmm no nie nawet siwy tylko brązowawy..

gosiani24
    Guest

Domyślnie

No i niestety mimo odchaczenia opcji drukuj w odcieniach szarości , mimo odchaczenia opcji druk dwustronny automatyczny ,mimo zaznaczenia czerni +50% a zmniejszenia pozostałych kolorów, zminiejszenia jasności i ustawienia w opcjach drukuj tylko w czerni to i tak druk dwustronny tekstu wychodzi mi brązowy zamiast czarny Brakuje mi już pomysłów ...co z tym fantem można zrobić.??

Jeżeli jest możliwość ustawienia tak aby drukarka pobierała tusz tylko z tego wiekszego kałamarza to zdradżcie jak to zrobić bo jedyne co mi obecnie przychodzi do głowy to winą mych problemów może być zmiennik małego czarnego tuszu (może kiepska jakość czerni)bo tylko z niego drukarka pobiera tusz do druku dwustronnego- może mi ktoś to potwierdzić?

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Myślę, że coś masz namieszane w sterowniku drukarki. Kałamarz nie powinien tu mieć znaczenia - druk tekstu w kolorze czarnym to wykorzystanie czarnego pigmentowego, i nic więcej. Jeżeli nie masz możliwości przywołania sterownika do porządku, to najlepiej odinstalować, i zainstalować ponownie...

Strona 23 z 24 PierwszyPierwszy ... 1321222324 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów