Proszę o link lub opis jak wejść do tego trybu serwisowego - nie będę niczego edytował to chyba nie namieszam.
Może w sieci pojawi się sposób jak dokonać odpowiedniej edycji i usunąć wzmiankę o "dolewanym tuszu"
Z tą gwarancją to wynika na to, że to prawda ;/. Na karcie gwarancyjnej jest odpowiedni zapis odnośnie zamienników, a skoro drukarka pamięta to uważam, że:
STOSOWANIE ZAMIENNIKÓW SKUTKUJE UTRATĄ GWARANCJI
(za wyjątkiem zaakceptowanych przez firmę canon - są takie?)
Z treści w okienku, którego screena zapodałem wynika, że drukarka "myśli", że poprostu jakiś tusz został dolany do oryginalnego pojemnika - nie zakłada możliwości przełożenia chipa - tak przynajmniej mi się wydaje...
Ostatnio edytowane przez Kazioo ; 15-01-2007 o 22:36
Korzystał ktoś jeszcze z tych zamienników? Akurat najbliżej mam do MM a oni tylko takie mają.
Czy może jednak polecacie Skyhorsa lub PrintLab o których tu było wielokrotnie mówione?
I czy to potwierdzone ze drukarka pamięta jaki pusz ma? Co pomoże spowodować korzystanie z zamienników? zapchanie głowicy? ile kosztuje wymiana głowicy poza usługami gwarancyjnymi?
Czy gwarancja jest potrzebna? czy komuś coś się stało z tą drukarką?
coś wątek zamarł.
Przeczytałem od " deski do deski " i dalej zieloniutki jestem!
Proszę o porade, kończą mi się oryginalne tusze i ...no wiecie na zamienniki człowiek zmuszony przejść !
Czy jest jakiś wybijający się ? Dużo "dobrego" piszecie o SKYHORSEach ale coś mało na necie tego .Może inne nie odbiegają od zamiennikowej normy.
Drukuję głównie kolorowe graficzki no i dużo tekstu,zdjęcia sporadycznie.
aaa i jeszcze ciekawostka: zmieniałem mieszkanie i przy przeprowadzce "zaginęła" ;-) hehehe na ponad rok drukareczka... (korzystałem z innych drukarek w pracy) Przyparty do muru i zmuszony do wydruku małego plakaciku sięgnąłem do piwnicy po moją zapomnianą CANONkę i z drżeniem serca "odpaliłem" .
Ku memu WIELKIEMU zdziwieniu pobrzęczała posapała i ...wypluła PIĘKNY WYDRUK !!! Byłem w szoku delikatnym bo byłem pewien że tusz wysechł zatykając przy tym wszystko co się da.!!!
HHMMM ktoś tu na forum pisał że oryginały nie różnią się praktycznie jakością od zamienników lecz wydaje mi się że z zastępczymi tuszami nie odpalił bym drukareczki.
Witam. Moje pytanie dotyczy profili kolorów drukarki pixma 4200. Jak i gdzie je ustawic? Proszę o pomoc. Moge wybrac ręcznie takie profile- PR1,PR2,PR3,SP2,SP4,MP2-ale nie wiem co oznaczaja te opisy.![]()
mam ten sam problem
60d + grip, 85mm 1,8, C 17-55/2,8 IS, 70-200 f4, 580 EX II Stofen