Cytat Zamieszczone przez piotrox Zobacz posta
Wracając do przerw 3 miesięcznych Ja osobiście nie sądze aby tusze nie zaschły ja w to nie wierzę muszą zaschnąć to wiem od znajomych co mają atramentówki i pracuja na orginalach. Potem czyszczą głowice nawet po 2-4 razy ale po takim czyszczeniu pół tuszu z kalamarza pełnego idzie na straty
Ja kiedyś mialem HP caly czas używałem orginałów i już po miesięcznej przerwie musiałem czyścić głowice i to kilka razy
A co do tego że mi drukarka wysiądzie to sobie kupię drugą to wynika poprostu z mojej sytuacji
Jakbyście dużo mieli do wydruku to też byście stosowali zamienniki bo na orginalnych tuszach to można przedrukować ładny TV LCD A jak skończe wydruki to pewnie drukarka pójdzie w kąt i wtedy napewno głowice zaschną
Wiec ja mam to szczescie ze mi tusze po takiej przerwie nie zasychaja. a po drugie kazdy kadridz na opakowaniu ma swoja date wazności i jezeli przypuscmy minie termin zurzycia tuszy a ty bedziesz miał jeszcze 3/4 zbiornika pełnego więc potem nie dziw sie ze tusze (oryginalne) moga saschnąć.
kazdy tusz oryginalny ma gwarancje do dwóch lat i przpuscmy jest gwarancja do grudnia 2007 i musisz do tego czasu zuzyc tusz bo inaczej bedziesz miał problemy z głowica. Takich informacji uzyskałem od serwisanta Canona.