witam
Powiedzcie mi jakich tuszy uzywacie do swoich drukarek.
witam
Powiedzcie mi jakich tuszy uzywacie do swoich drukarek.
powiedzcie mi poniewaz ja od poczatku uzywałem oryginałów ale czy nie mogłybyć troche tansze np. ze 50zł na 40 lub 35zł
sami powiedźcie
piotrox
Ja zdecydowalem jednak ze lepsze są oryginały i tylko takie bede kupowac
Po pierwsze u mnie w sklepach są po 45zł a po drugie czasami jest okazja aby kupic oryginał za niewielkie pieniądze np allegro za 35zł a teraz nawet widziałem za 29zł
Jak by nie liczył to i tak zawsze przepłacasz
Wole przepłacic 26zł niz potem żałowac ze kupiłem zamienniki. Wkoncu kazdy robi to co uwaza za słuszne. Jezeli uzywasz zamienników i nic ci sie nie robi z drukarka więc powinienes dalej uzywac tych zamienników.
Ale wiesz kazdy robi to co uwaza za słuszne.
Ja używalem zamiennikow do ip 4000 ponad dwa lata Nic sie nie stalo z drukarka teraz tą drukarkę wynioslem do piwnicy bo mi sie znudzila i mam dwie ip5200 całyczas drukuje na zamiennikach(tylko zdjęcia)
Powiem w skrocie Chodzi bzdurna teza wypuszczona przez producentow drukarek że drukarka się popsuje na innych tuszach! To jest wielka bzdura Tutaj chodzi o to żeby kupowac orginalne a dlaczego? Dlatego żeby nabijac kieszeń producentowi
Sprawa jest tego rodzaju że producenci drukarek sprzedają je poniżej kosztów produkcji i dopiero zwraca im sie produkcja dzieki wysokim ceną tuszy
Ja osobiście nie dam sie oszukiwać i caly czas drukuję na zamiennikach
A na dzisiaj powiem że zaczne teraz nabijac samemu kałamarze to wychodzi jeszcze duzo taniej
Jest tylko jeden warunek !
Nalezy przynajmniej raz w tygodniu wydrukowac kilka kartek A4 aby glowica nie zaschla
Na tym cala oszczednosc wcielo... Ja drukuje przy oryginalach raz na dwa miesiace najczesciej, nic mi nie zasycha. Jak mam drukowac na sile raz na tydzien to ja dziekuje za taki interes.
Poza tym zamienniki maja tak nierowne parametry czasami, ze wszelkie ustawienia i kalibracja sa nic nie warte. No i dochodzi problem trwalosci. Moje foty dopiero co wydrukowane sa takie jak te ktore dwa-trzy lata leza na wierzchu wystawione. Czy zamienniki to wytrzymaja czy za troche trzeba bedzie wszystko wydrukowac na nowo?
Wiara w wyzysk przez producentow na akcesoriach przez producentow to jedno (HP to swietny przyklad jak mozna darmo przeplacic), ale kupowanie chinskiego bubla to drugie. Jak mawiaja, "oszczedny placi dwa razy".
...