Pokaż wyniki od 1 do 10 z 236

Wątek: Canon PIXMA IP 4200

Widok wątkowy

Bywalec Awatar ddarc

Domyślnie Zamieniki Calidad do ip 4200/5200

Kupiłem w MM za 39.90zł coś takiego
    http://www.calidad.biz/ProdSearchResult.asp?cID=922-CTP

W zestawie mamy 3 kolory rękawiczka żeby nie dotykać czipa i instrukcja po polsku. Przekładkę czipa wykonałem szybko i nawet drukarka nic nie krzyknęła o błędach choć instrukcja opisywała co należy zrobić w takim przypadku .Już otwierałem browar żeby świętować…i pełne rozczarowanie…
    Niestety udało mi się wydrukować 1 fotke 10x15 a po drugim uruchomieniu ( włącz /wyłącz) drukarka zaczęła migać środkowym przyciskiem 7x na żółto z 2 sek przerwą.. twierdzi że ma zainstalowane dwa pojemniki z żółtym kolorem ...i nic już nie pomaga ...czyszczenie czipa ponowny montaż… zwieranie styków na 15s itp..

No tak ale zostały jeszcze 2 kolory… Widząc małą ilość niebieskiego koloru postanowiłem podejść do tematu po staremu tzn. pobrać strzykawką tusz z podroby i wstrzyknąć w oryginał

..było ciekawie. O ile podróbka ma taką małą gumową zaślepką i łatwo jest się przez nią przebić igłą i pobrać tuszo to niestety oryginał ma w tym samym miejscu plastikowa kulkę i tu już gorzej no ale 2-ga igła się wwierciła.. teraz mam piękne niebieskie łapki troszkę ochlapanego kompa bo z Canona mi wykapało sporo tuszu niestety nie pomyślałem o ciśnieniu - mogłem zrobić 2gą dziurkę żeby powietrze miało gdzie ujść przy napełnianiu ) …to przemyślenie zostawię na 3 ci kolor …Można też wepchnąć kulkę napełnić i czymś zalepić…Czipa nie działa pozostaje kupić orginała...

Grunt to się dobrze bawić.

To tyle z mojego doświadczenia...w każdym razie tych zamienników nie polecam chyba ze jako zapas na igłę..

A oto link pokazujący operacje napełniania
    http://www.druknet.pl/default.aspx?art=334

Pzdr. Darek
    Ostatnio edytowane przez ddarc ; 16-12-2006 o 14:48
    ddarc ....Canon 50D,30D,C 24-105 F4,Samyang 8mm,C 70-200 F4 ,Kit18-55 II,580EX,SLIK PRO 340 DX,

Uprawnienia umieszczania postów