Strona 16 z 24 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 236

Wątek: Canon PIXMA IP 4200

Coś już napisał

Domyślnie

zrobiłem i już są zaonstalowanie mam jeszcze jedno pytanie Po wybraniu profilu:InkTeciP4200_C908_LomondSuperGl260gA4 i ustawieniu go jako domyslnego wszedłem następnie w preferencjie drukowania przeglądając poszczególne zakładki nie zauważyłem jakis zmian w zakładce główne i okienku typ nośnika też nie widze tego papieru Lomond Super...
    Czy ja czegoś tutaj nie rozumię?

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    ta pomyłka kosztowała mnie równo 80 złociszy..... kosztowna, wystarczająco kosztowna aby nie mieć już więcej poczucia humoru w tej sprawie..... zapraszam do innych wątków, tam się wyśmiejemy z siebie samych
    Sprzedaj to na allegro pość taniej np.za 50zł
    to tylko bedziesz do tyłu 3 dychy

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

własnie postawiłem za 40 złociszy i ciszaaaaaa.... pewnie już nikt nie drukuje na czterotysiączkach
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Coś już napisał

Domyślnie

własnie postawiłem za 40 złociszy i ciszaaaaaa.... pewnie już nikt nie drukuje na czterotysiączkach
    drukuje i to b.dużo osób to dobre drukarki a w dodatku nie mają chipa
    ale biorąc pod uwagę że można do nich dostać zamiennik już za 2,90zł to może być problem

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

wiem... chyba dokupie do nich po prostu drukarkę i będę miał dwie w domku nic.... straciłem kilka dyszek przez swoje gapiostwo i pośpiech i tyle, ten producent tuszów jest podobno dobry i znany..... ale do 4200 jeszcze nie robi zamienników? czy dobrze myśle?
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Coś już napisał

Domyślnie

wiem... chyba dokupie do nich po prostu drukarkę i będę miał dwie w domku nic.... straciłem kilka dyszek przez swoje gapiostwo i pośpiech i tyle, ten producent tuszów jest podobno dobry i znany..... ale do 4200 jeszcze nie robi zamienników? czy dobrze myśle?
    tego modelu nie dostaniesz chyba że używany ale nie warto kupować używanej

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Mam takie pytanie ... czy wymiane chipa do zamiennikow nalezy wykonac w sytuacji kiedy pojawi sie informacja o malej ilosci atramentu czy tez mozna to zrobic w sytuacji kiedy atrament calkowicie sie skonczy ?

Jak wyglada sytuacja potem ... skoro chip liczy kropelki to po przelozeniu go do innego kartridza liczenie powinno odbywac sie kontynuacyjnie ? Dlaczego sie nie blokuje ?

I na koniec takie pytanie ... czy po przelozeniu chipa sa jakies negatywne objawy dotyczace szeroko pojetej kultury pracy z drukarka ... czyli np czy ciagle nie zglasza braku atramentu, albo nie trzeba trzymac jakiegos przycisku przed kazdym wydrukiem itp ?

Chcialbym kupic te drukare osobie ktora srednio sie na tym zna i o ile chipy sam przeloze to sytuacja w ktorej non stop beda sie wyswietlaly jakies komunikaty albo wydruk bedzie utrudniony absolutnie odpada.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

W takim razie to chyba oryginały są najpewniejszą drogą..
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Bywalec Awatar ddarc

Domyślnie Zamieniki Calidad do ip 4200/5200

Kupiłem w MM za 39.90zł coś takiego
    http://www.calidad.biz/ProdSearchResult.asp?cID=922-CTP

W zestawie mamy 3 kolory rękawiczka żeby nie dotykać czipa i instrukcja po polsku. Przekładkę czipa wykonałem szybko i nawet drukarka nic nie krzyknęła o błędach choć instrukcja opisywała co należy zrobić w takim przypadku .Już otwierałem browar żeby świętować…i pełne rozczarowanie…
    Niestety udało mi się wydrukować 1 fotke 10x15 a po drugim uruchomieniu ( włącz /wyłącz) drukarka zaczęła migać środkowym przyciskiem 7x na żółto z 2 sek przerwą.. twierdzi że ma zainstalowane dwa pojemniki z żółtym kolorem ...i nic już nie pomaga ...czyszczenie czipa ponowny montaż… zwieranie styków na 15s itp..

No tak ale zostały jeszcze 2 kolory… Widząc małą ilość niebieskiego koloru postanowiłem podejść do tematu po staremu tzn. pobrać strzykawką tusz z podroby i wstrzyknąć w oryginał

..było ciekawie. O ile podróbka ma taką małą gumową zaślepką i łatwo jest się przez nią przebić igłą i pobrać tuszo to niestety oryginał ma w tym samym miejscu plastikowa kulkę i tu już gorzej no ale 2-ga igła się wwierciła.. teraz mam piękne niebieskie łapki troszkę ochlapanego kompa bo z Canona mi wykapało sporo tuszu niestety nie pomyślałem o ciśnieniu - mogłem zrobić 2gą dziurkę żeby powietrze miało gdzie ujść przy napełnianiu ) …to przemyślenie zostawię na 3 ci kolor …Można też wepchnąć kulkę napełnić i czymś zalepić…Czipa nie działa pozostaje kupić orginała...

Grunt to się dobrze bawić.

To tyle z mojego doświadczenia...w każdym razie tych zamienników nie polecam chyba ze jako zapas na igłę..

A oto link pokazujący operacje napełniania
    http://www.druknet.pl/default.aspx?art=334

Pzdr. Darek
    Ostatnio edytowane przez ddarc ; 16-12-2006 o 14:48
    ddarc ....Canon 50D,30D,C 24-105 F4,Samyang 8mm,C 70-200 F4 ,Kit18-55 II,580EX,SLIK PRO 340 DX,

Coś już napisał

Domyślnie

chyba wszystko spieprzyłes i to dokumentnie
    Poczytaj sobie tu i to dokładnie sa tam dwa wątki o ip4200 i 5200
    czytaj pomału i dokładnie
    http://forum.idg.pl/index.php?setski...3&showforum=96

Strona 16 z 24 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów