Strona 6 z 22 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 236

Wątek: Canon PIXMA IP 4200

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wilsonik
    Dlatego napisałem że na 99%. Dawno nie korzystałem z tej opcji. Tylko że chodzi tu o automat do odwracania kartek, na pewno działa to z górnym podajnikiem z dolnym takiej pewności nie mam. Jak wróce do domu to aż z ciekawości sprawdze.
    Nie musisz. Cały czas tak używam

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wilsonik
    Dodam jeszcze że na 99% działa to tylko z podajnikiem górnym. Z dolnym tylko ręczna zmiana jest dostępna.
    Już w mojej PIXMA 4000 duplex jest, jest opisany w instrukcji i działa z obu podajników (na codzień używam własnie dolnego z włączonym duplexem). To niby wolniejsze obracanie kartki wynika z czasu, jaki drukarka daje na wyschnięcie atramentu (żeby nie rozmazać zadrukowanej już strony).
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

sj65
    Guest

Domyślnie Druk dwustronny w iP Pixma 4200

Dokładnie jak wyżej + druk dwustronny automatyczny.
    Dodam jeszcze że na 99% działa to tylko z podajnikiem górnym.

U mnie drukuje dwustronnie z także z podajnika dolnego zarówno pod Debianem Etch jak i pod Windowsem.

Skoro jestem przy głosie to mam pytanie w związku z potrzebą ustawiania rozdzielczości w Linuksie.

W systemie Aurox i OpenOffice we właściwościach drukarki miałem następujące możliwości:
    72/72 dpi
    144/144 dpi
    360/360 dpi
    600/600 dpi
    720/720 dpi
    1200/1200 dpi
    Poza tymi można podczas instalacji wstawić do pliku canonip4200.ppd następujące.
    2400/2400
    4800/2400

Czy orientuje się ktoś, które z wymienionych rozdzielczości odpowiadają którym stopniom jakości ustawianym dla tej drukarki?
    Mając te wiedzę można by ustawiać jakość druku podobnie jak dla Windows plus te dodatkowe rozdzielczości, które nie są uwzględnione.

Obecnie zawsze muszę wybierać konkretną rozdzielczość.

Znalazłem post, chyba bez odpowiedzi, z zapytaniem o drukowanie w Linuksie. Ip4200 udało mi się zainstalować w, Auroxach, Debianie 4, Ubuntu, Mandrivie, Zenwalk 4.4 więc pewnie i w Slackware. Producent podał sterowniki dla Fedory 4 i Novell SUSE Linux 10.0
    Pozdrawiam!

cosmita
    Guest

Domyślnie problem z drukiem

heja

czy moze ktos mnie oswiecic jak ustawic drukarke ip4200 tak aby drukowala tylko z czarnego pojemnika tekst ? Mam ustawiony "wydruk w odcieniach szarosci" a widze ze ubylo mi poprostu calkowicie prawie z trzech pozostalych kolorow... praktycznie polowa tuszu pozostala tylko w malym czarnym pojemniku a reszta wyssana czy zeby drukowac tylko czarnym tuszem trzeba cos specjalnie ustawic jeszcze?

dajcie znac

pozdrawiam
    Marcin

Bywalec Awatar Algier
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Może ktoś powiedzieć w prosty sposób czym różni się PIXMA IP 4200 od IP 5200 ?
    M50 | EF-M 22 | EF-M 15-45 | Canon Mount adapter EF-EOS M
    20D | EF-S 18-55 | T 28-75/2.8 | EF 50/1.8 | EF-S 60/2.8 macro | EF 70-200/4L
    580EXII​
    055XPROB | 488rc2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Algier
    Może ktoś powiedzieć w prosty sposób czym różni się PIXMA IP 4200 od IP 5200 ?
    http://www.canon.pl/kategorie/katego...towe,k,58.html

wybierasz obydwa modele i wciskasz 'porównaj' na górze strony... miłej lektury.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysiaczek
    http://www.canon.pl/kategorie/katego...towe,k,58.html

wybierasz obydwa modele i wciskasz 'porównaj' na górze strony... miłej lektury.
    nie do konca.

5200 ma wiecej dysz. o czym na stronie Canona PL nie ma wzmianki, a jest na Canon USA.

a konkretnie to tutaj, i Compare Now:
    http://www.usa.canon.com/consumer/co...categoryid=117
    www albo tez flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    nie do konca.

5200 ma wiecej dysz. o czym na stronie Canona PL nie ma wzmianki, a jest na Canon USA.

a konkretnie to tutaj, i Compare Now:
    http://www.usa.canon.com/consumer/co...categoryid=117
    Ooo, a za to, to należałby się pstryczek polskiemu Canonowi w takim bądź razie...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysiaczek
    Ooo, a za to, to należałby się pstryczek polskiemu Canonowi w takim bądź razie...
    tak i nie. mozliwe, ze Pixma 5200 na rynek europejski to co innego niz Pixma 5200 na hamerykanski

inna sprawa - nie slyszlaem jeszcze o kims, kto dostrzegl roznice w wydrukach tych dwoch modeli. a poki co, bardziej mnie wydruki interesuja niz parametry w folderach
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Wygląda na to, że różnic nie ma
    A skoro nie widać, to po co przepłacać

Z kolei IP 5200R to koń innego koloru..
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Strona 6 z 22 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów