Strona 5 z 24 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 236

Wątek: Canon PIXMA IP 4200

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Pojawiły się kartridże-oryginały na Allegro 45zł za kolor, czarny 5Bk 51zł. Czyli za komplet... 231zł - połowa ceny drukarki!
    http://www.allegro.pl/search.php?str...9109&country=1
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=72398866
    Ostatnio edytowane przez Juzer ; 15-11-2005 o 15:27
    ELAN 7 | 350D + kit | Tamron 28-75/2.8 | Canon 50/1.8 | Sigma 70-300 APO MS II |

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Juzer
    połowa ceny drukarki!
    czyli nie tak zle

w przypadku HP komplet oryginalnych tuszy niejednokrotnie przewyzsza cene drukarki! (zwroc przy tym uwage na pojemnosc tuszy)

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

http://www.agawa.pl/tabelak/index.asp?prdd2=5680

tutaj można kupić pojemniki z tuszem do samodzielnego napełniania. Całkiem znośnie wychodzi już kupując 100ml buteleczki (pamiętać należy, że w czarny kartridż wchodzi 15ml a w kolory 6ml).
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysiaczek
    @posiadacze 4200 - jak jest z trwałością wydruków?
    A moze byc ip5000? Mam pare zdjec rozwalonych po stole perfidnie i jak narazie przez pare miesiecy jak sobie tak leza zadnych problemow. Ostatnio nawet cos drukowalem na nowo z powodu uszkodzen mechanicznych i jedyna roznica w fotkach to brak zagiec czy innych udarow jakie sie przytrafily po drodze. Ale to tez raczej test w zbyt malym okresie... Jak by tak na 2-3 lata cos na sciane powiesic to by mozna cos wiecej powiedziec tak naprawde
    Canon wypuszczajac 4200 z atramentami ChromaLife 100 mowi cos o setce jak epson, wiec mysle ze nie bedzie tak zle.

Cytat Zamieszczone przez dentharg
    Całkiem znośnie wychodzi już kupując 100ml buteleczki (pamiętać należy, że w czarny kartridż wchodzi 15ml a w kolory 6ml).
    Napewno? Nie mysle zeby canon obcial polowe pojemnosci z modelu na model. To nie HP

Dane dla IP4000/IP5000:
    Czarny pigment (3e-BK, ten od tekstu) 27ml a kolory po 13ml (BCI-6BK/C/M/Y)

Dane dla IP4200 (z guglofnicy)
    Czarny pigment (PGI-5) to z bodajze 26ml a kolory (CLI-8Bk/C/M/Y) po 13 jak do tej pory.

Tak na marginesie... Myslal ktos o systemie ciaglego zasilania?
    ...

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Napewno? Nie mysle zeby canon obcial polowe pojemnosci z modelu na model. To nie HP
    Podpierałem się tym co jest na strone Druknet.pl.
    Może i faktycznie producent daje więcej, ale skoro zalecają napełniać mniej.. no chyba, że tak zmiksowali modele, że podali najmniejszą wspólną wartość..
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    Ja kupiłem Epson Premium Glossy. Markowy i tani. 25 szt A4 - 31 zł i 100 szt 10x15 - 29 zł. Jak przyjdzie to powiem co to warte.
    I co, jakie wrażenia?

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    Co do drukarki (4200) - mam pytanie (w zasadzie do Kuby bo djtermoz pracuje na macu) - jak w końcu poradziłeś sobie z tym czerwonym zafarbem?
    i tak i nie - mam dobre wyniki, ale jeszcze nie skończyłem, bo miałem zapieprz przez wystawę.
    A, te kłopoty z tuszami z innego tematu to właśnie ta nowość z agawy?
    nie, z agawy chyba sa dedykowane, tylko drogie jak jasny skurczybyk
    na początek chciałem sprawdzić jak lata na tańszych i ewentualnie podciągnąć w górę później.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

smedawa
    Guest

Domyślnie

Tusze bardzo dobrej jakości dostaniesz pod tym adresem http://www.inktec.pl/index.php?id=141
    Papier Maximus blado wypada przy tym papierze http://www.allegro.pl/show_item.php?item=72300135
    Pracuje na i865

MarcinK
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez smedawa
    Tusze bardzo dobrej jakości dostaniesz pod tym adresem http://www.inktec.pl/index.php?id=141
    ...
    Jakoś nie moge znaleśc tam zamienników do PIXMA iP 4200.
    Napełniał już ktoś tymi atramentami z agawy? Nie wychodzi tak drogo skoro np. 100 ml czarnego kosztuje 44 zł.

Coś już napisał Awatar no_kya
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djtermoz
    Uff, wlasnie skoczylem kolejne testy druku. I po zadrukowaniu 23 kartek 10x15 stwierdzam ze teraz jest lepiej.

Mam teraz 2 opcje do wyboru:

1) Zarzadzanie przez drukarke w trybie Relative Colorimetric. Korekta koloru w sterowniku koloru odbywa sie przez ColorSync (to jest tylko na Maku). Mam ustawione czarny na -2% i intesywnosc na -2%.
    Daje to bardzo przyzwoite kolory - mocno zblizone do tego co widze na ekranie. Niestety kontrast jest troche za duzy, dynamic range troche za maly, szczegoly w cieniach gina i ogolnie fotki sa lekko ciemne.

2) Zarzadzanie przez PS w trybie Relative Colorimetric z kompensacja czerni. Korekta koloru w sterowniku wylaczona. Suwaki mam ustawione -1% cyan, +16% magenta, +3% black, -8% intensity. Takie ustawienia daja znacznie szerszy dynamic range, duzo wiecej szczegolow w cieniach, ale ciagle fotki sa ciemniejsze niz na monitorze no i niestety kazda fotka ma zielony odcien. Stad dalem korekte magenta +16% i to pomaga ale nadal nie jest idealnie.

Macie moze jakis pomysl jak w CMYKu skorygowac sinozielony odcien?
    a na jakim papierze wykonywałeś te testy? czy do każdego papieru należy kalibrować drukarkę na nowo?

ja wczoraj nabyłem sobie papiery: A4 Canona, A4 Rainbow, 13x18 Epsona i 10x15 HP; na każdym wychodzi co innego; na żadnym to co na ekranie

no_kya
    no_kya
    canony i sigmy i różne dodatki

Strona 5 z 24 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów