Strona 21 z 24 PierwszyPierwszy ... 111920212223 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 236

Wątek: Canon PIXMA IP 4200

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymwal Zobacz posta
    Zanieś swoją drukarkę do serwisu to się przekonasz jak mało wiesz na ten temat.
    może i mało więc wytłumacz wszystkim

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kazioo Zobacz posta
    Operacja wyłączania systemu mierzenia ilości tuszu w katridżu (po zastosowaniu zamiennika PrintLab z Allegro.)

"Korzystanie z regenerowanych zbiorników atramentu jest zapamiętywane" -
    Czyżbym miał po gwarancji za zastosowanie zamiennika???
    Wystarczy nacisnąć TAK i po gwarancji.Jak NIE to musisz włożyć orginały , żeby drukować.Proste.Jak się wchodzi do trybu serwisowego i co można dowiedzieć się o przebiegu drukarki napisane jest instrukcji serwisowej.

Coś już napisał

Domyślnie

Wystarczy nacisnąć TAK i po gwarancji.Jak NIE to musisz włożyć orginały , żeby drukować.Proste.Jak się wchodzi do trybu serwisowego i co można dowiedzieć się o przebiegu drukarki napisane jest instrukcji serwisowej.
    A jak wejść do trybu servicowego?

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrox Zobacz posta
    A jak wejść do trybu servicowego?
    Jest napisane w moim poście który traktował o opóżnianiu zbiornika z nadmiarowym tuszem. Muszisz mieć duże doświadczenie jak chcesz wchodzić do tego trybu. Bo może okazać się że pozmieniasz np. model drukarki i będziesz miał wersję japońską lub amerykańską.

Coś już napisał

Domyślnie

Jest napisane w moim poście który traktował o opóżnianiu zbiornika z nadmiarowym tuszem. Muszisz mieć duże doświadczenie jak chcesz wchodzić do tego trybu. Bo może okazać się że pozmieniasz np. model drukarki i będziesz miał wersję japońską lub amerykańską.
    moze dasz link do tego posta

Kazioo
    Guest

Domyślnie

Proszę o link lub opis jak wejść do tego trybu serwisowego - nie będę niczego edytował to chyba nie namieszam.

Może w sieci pojawi się sposób jak dokonać odpowiedniej edycji i usunąć wzmiankę o "dolewanym tuszu"

Z tą gwarancją to wynika na to, że to prawda ;/. Na karcie gwarancyjnej jest odpowiedni zapis odnośnie zamienników, a skoro drukarka pamięta to uważam, że:
    STOSOWANIE ZAMIENNIKÓW SKUTKUJE UTRATĄ GWARANCJI
    (za wyjątkiem zaakceptowanych przez firmę canon - są takie?)

Cytat Zamieszczone przez piotrox Zobacz posta
    I co? tryb servisowy powie że stosowałem zamienniki typu unink dwa razy potem włożyłem Milewa cztery razy a potem skyhorsa 2 razy
    Z treści w okienku, którego screena zapodałem wynika, że drukarka "myśli", że poprostu jakiś tusz został dolany do oryginalnego pojemnika - nie zakłada możliwości przełożenia chipa - tak przynajmniej mi się wydaje...
    Ostatnio edytowane przez Kazioo ; 15-01-2007 o 22:36

spexpl
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ddarc Zobacz posta
    Kupiłem w MM za 39.90zł coś takiego
    http://www.calidad.biz/ProdSearchResult.asp?cID=922-CTP
    ...
    Korzystał ktoś jeszcze z tych zamienników? Akurat najbliżej mam do MM a oni tylko takie mają.

Czy może jednak polecacie Skyhorsa lub PrintLab o których tu było wielokrotnie mówione?

I czy to potwierdzone ze drukarka pamięta jaki pusz ma? Co pomoże spowodować korzystanie z zamienników? zapchanie głowicy? ile kosztuje wymiana głowicy poza usługami gwarancyjnymi?

Czy gwarancja jest potrzebna? czy komuś coś się stało z tą drukarką?

Zydel
    Guest

Domyślnie

coś wątek zamarł.
    Przeczytałem od " deski do deski " i dalej zieloniutki jestem!
    Proszę o porade, kończą mi się oryginalne tusze i ...no wiecie na zamienniki człowiek zmuszony przejść !
    Czy jest jakiś wybijający się ? Dużo "dobrego" piszecie o SKYHORSEach ale coś mało na necie tego .Może inne nie odbiegają od zamiennikowej normy.

Drukuję głównie kolorowe graficzki no i dużo tekstu,zdjęcia sporadycznie.

aaa i jeszcze ciekawostka: zmieniałem mieszkanie i przy przeprowadzce "zaginęła" ;-) hehehe na ponad rok drukareczka... (korzystałem z innych drukarek w pracy) Przyparty do muru i zmuszony do wydruku małego plakaciku sięgnąłem do piwnicy po moją zapomnianą CANONkę i z drżeniem serca "odpaliłem" .
    Ku memu WIELKIEMU zdziwieniu pobrzęczała posapała i ...wypluła PIĘKNY WYDRUK !!! Byłem w szoku delikatnym bo byłem pewien że tusz wysechł zatykając przy tym wszystko co się da.!!!
    HHMMM ktoś tu na forum pisał że oryginały nie różnią się praktycznie jakością od zamienników lecz wydaje mi się że z zastępczymi tuszami nie odpalił bym drukareczki.

Al Bundy
    Guest

Question CANON PIXMA iP 4200

Witam. Moje pytanie dotyczy profili kolorów drukarki pixma 4200. Jak i gdzie je ustawic? Proszę o pomoc. Moge wybrac ręcznie takie profile- PR1,PR2,PR3,SP2,SP4,MP2-ale nie wiem co oznaczaja te opisy.

Bywalec
    Miasto
    Gostyń

Domyślnie

mam ten sam problem
    60d + grip, 85mm 1,8, C 17-55/2,8 IS, 70-200 f4, 580 EX II Stofen

Strona 21 z 24 PierwszyPierwszy ... 111920212223 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów