Strona 11 z 24 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 236

Wątek: Canon PIXMA IP 4200

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Takie kombo, mimo ze drukuja fotki znoscnie bo upychaja tam podobne elementy jak w drukarkach, to jednak mimo wszystko urzadzenia biurowe nastawione na uniwersalnosc (wszystko z faxem na czele) a nie na jakosc.
    ...

Kazioo
    Guest

Domyślnie

Witam.
    Zastanawia mnie pewna rzecz.
    Sprawdziłem opcję druku dwustronnego.
    Zapuściłem sobie 6 stron w Wordzie i wszystko poszło pięknie i sprawnie.
    Jednak zauważyłem, że tekst w tym trybie wydrukowany jest bardziej szaro niż normalnie - po prostu nie jest to tak dobra czerń tylko bardzo ciemna szarość (prawie niezauważalna różnica) i jak się mocno przyjrzeć można zauważyć delikatne kropki czego nie ma przy wydruku normalnym (mowa oczwiście o zwykłym czarnym tekście).
    Czemu tak jest? Czy Wy też tak macie? Idzie coś na to poradzić?
    Nie przeszkadza to aż tak ale jak pomyśle, że mój dziesięcioletni staruszek-grat HP-ek 690c ma lepszą czerń w porównaniu do tego trybu canona to mnie to trochę dziwi :P
    Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez Kazioo ; 18-08-2006 o 16:58

Coś już napisał Awatar Brodi
    Miasto
    Warsaw, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kazioo
    Witam.
    Zastanawia mnie pewna rzecz.
    Sprawdziłem opcję druku dwustronnego.
    Zapuściłem sobie 6 stron w Wordzie i wszystko poszło pięknie i sprawnie.
    Jednak zauważyłem, że tekst w tym trybie wydrukowany jest bardziej szaro niż normalnie - po prostu nie jest to tak dobra czerń tylko bardzo ciemna szarość (prawie niezauważalna różnica) i jak się mocno przyjrzeć można zauważyć delikatne kropki czego nie ma przy wydruku normalnym (mowa oczwiście o zwykłym czarnym tekście).
    Mam co prawda IP 5200 ale sprawdziłem u siebie. Jest dokladnie to samo co u kolegi, ale nie rozumiem o co chodzi z tymi "kropeczkami".

Moja żona ma na to jednak wyjaśnienie: drukarka jest na tyle "inteligentna", że w przypadku druku dwustronnego dozuje mniej atramentu, żeby... nie przebijał ten z drugiej strony Wydrukowałem na próbę dwustronnie i jedną kartke na normalnych parametrach z dwóch stron. Rzeczywiście, przy "manulanym" druku dwustronnym widać tekst po drugiej stronie przy zwykłym czytaniu (dzienne światło w godzinach popołudniowych). W przypadku "automatycznego druku dwustronnego" też było widać tekst, ale dopiero, gdy padło więcej światła i mimo wszystko nie był on tak "rozpraszający" jak ten mocniej nasycony.

Trudno więc orzec, czy jest to "błąd" czy celowe działanie :-)
    40D | 18-55mm II (kit) | 50 f/1.8 | 70-200 f/4 L USM | 430EX II

Kazioo
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Brodi
    Mam co prawda IP 5200 ale sprawdziłem u siebie. Jest dokladnie to samo co u kolegi, ale nie rozumiem o co chodzi z tymi "kropeczkami".
    No może z tymi "kropeczkami" się trochę zagalopowałem. :-) Chodziło mi o krawędzie czcionek (nie tak "gładkie" jak normalnie), jednak gdy się lepiej przyjrzałem to chyba na jedno wychodzi.

Cytat Zamieszczone przez Brodi
    Moja żona ma na to jednak wyjaśnienie: drukarka jest na tyle "inteligentna", że w przypadku druku dwustronnego dozuje mniej atramentu, żeby... nie przebijał ten z drugiej strony
    hmmm.... bardzo ciekawa koncepcja i wydaje się być prawdziwa.
    Jednak uważam, że canon powinien zaoferować w sterownikach drukarki opcję normalnej czerni. :wink:

matheos
    Guest

Domyślnie

Witam wszystkich. Fajna drukarka ta ip4200 Tylko mam pytanie zwiazane z zamiennikami. Szukam takich na allegro i tam pisze, ze nie posiadaja jakiegos Chipa. O co chodzi i czy te tusze bez chipa beda pasowac ??

Pozdro

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matheos
    Witam wszystkich. Fajna drukarka ta ip4200 Tylko mam pytanie zwiazane z zamiennikami. Szukam takich na allegro i tam pisze, ze nie posiadaja jakiegos Chipa. O co chodzi i czy te tusze bez chipa beda pasowac ??

Pozdro
    Trzeba przełożyć chip (wg instrukcji załączonej do tych zamienników) i wszystko gra.

Kazioo
    Guest

Domyślnie

A czy nie będą potem się ciągle pojawiać jakieś komunikaty o kończącym się tuszu itp.?

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

będą ale coś za coś. zamiast 45zł płacisz 9zł za szt.
    kolory są ok, natomiast co do trwałości to odpowiem za kilka(naście) lat

matheos
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    Trzeba przełożyć chip (wg instrukcji załączonej do tych zamienników) i wszystko gra.
    Czy ta operacja jest bardzo skomplikowana ??

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matheos
    Czy ta operacja jest bardzo skomplikowana ??
    Owszem, ja przeklejałem jeden a w tym czasie moja 9 letnia córcia przelozyla drugi

Strona 11 z 24 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów