Takie kombo, mimo ze drukuja fotki znoscnie bo upychaja tam podobne elementy jak w drukarkach, to jednak mimo wszystko urzadzenia biurowe nastawione na uniwersalnosc (wszystko z faxem na czele) a nie na jakosc.
Takie kombo, mimo ze drukuja fotki znoscnie bo upychaja tam podobne elementy jak w drukarkach, to jednak mimo wszystko urzadzenia biurowe nastawione na uniwersalnosc (wszystko z faxem na czele) a nie na jakosc.
...
Witam.
Zastanawia mnie pewna rzecz.
Sprawdziłem opcję druku dwustronnego.
Zapuściłem sobie 6 stron w Wordzie i wszystko poszło pięknie i sprawnie.
Jednak zauważyłem, że tekst w tym trybie wydrukowany jest bardziej szaro niż normalnie - po prostu nie jest to tak dobra czerń tylko bardzo ciemna szarość (prawie niezauważalna różnica) i jak się mocno przyjrzeć można zauważyć delikatne kropki czego nie ma przy wydruku normalnym (mowa oczwiście o zwykłym czarnym tekście).
Czemu tak jest? Czy Wy też tak macie? Idzie coś na to poradzić?
Nie przeszkadza to aż tak ale jak pomyśle, że mój dziesięcioletni staruszek-grat HP-ek 690c ma lepszą czerń w porównaniu do tego trybu canona to mnie to trochę dziwi :P
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez Kazioo ; 18-08-2006 o 16:58
Mam co prawda IP 5200 ale sprawdziłem u siebie. Jest dokladnie to samo co u kolegi, ale nie rozumiem o co chodzi z tymi "kropeczkami".Zamieszczone przez Kazioo
Moja żona ma na to jednak wyjaśnienie: drukarka jest na tyle "inteligentna", że w przypadku druku dwustronnego dozuje mniej atramentu, żeby... nie przebijał ten z drugiej stronyWydrukowałem na próbę dwustronnie i jedną kartke na normalnych parametrach z dwóch stron. Rzeczywiście, przy "manulanym" druku dwustronnym widać tekst po drugiej stronie przy zwykłym czytaniu (dzienne światło w godzinach popołudniowych). W przypadku "automatycznego druku dwustronnego" też było widać tekst, ale dopiero, gdy padło więcej światła i mimo wszystko nie był on tak "rozpraszający" jak ten mocniej nasycony.
Trudno więc orzec, czy jest to "błąd" czy celowe działanie :-)
40D | 18-55mm II (kit) | 50 f/1.8 | 70-200 f/4 L USM | 430EX II
No może z tymi "kropeczkami" się trochę zagalopowałem. :-) Chodziło mi o krawędzie czcionek (nie tak "gładkie" jak normalnie), jednak gdy się lepiej przyjrzałem to chyba na jedno wychodzi.Zamieszczone przez Brodi
hmmm.... bardzo ciekawa koncepcja i wydaje się być prawdziwa.Zamieszczone przez Brodi
Jednak uważam, że canon powinien zaoferować w sterownikach drukarki opcję normalnej czerni. :wink:
Witam wszystkich. Fajna drukarka ta ip4200Tylko mam pytanie zwiazane z zamiennikami. Szukam takich na allegro i tam pisze, ze nie posiadaja jakiegos Chipa. O co chodzi i czy te tusze bez chipa beda pasowac ??
Pozdro
Trzeba przełożyć chip (wg instrukcji załączonej do tych zamienników) i wszystko gra.Zamieszczone przez matheos
A czy nie będą potem się ciągle pojawiać jakieś komunikaty o kończącym się tuszu itp.?
będą ale coś za coś. zamiast 45zł płacisz 9zł za szt.
kolory są ok, natomiast co do trwałości to odpowiem za kilka(naście) lat![]()
Czy ta operacja jest bardzo skomplikowana ??Zamieszczone przez mmsza
Owszem, ja przeklejałem jeden a w tym czasie moja 9 letnia córcia przelozyla drugiZamieszczone przez matheos
![]()