Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Walizki pelikan

Mieszany widok

Domyślnie Walizki pelikan

Witam

Poszukuję informacji/opinii o walizkach pelikan osobiście gabarytowo odpowiada mi najbardziej walizka Pelican 1510 Camera Cases . Czy orientujecie się czy jest możliwość zakupienia jej w Polsce? Wiem, że znajdę ją na b&hfotovideo.com z NY lub na ebayu jednak zależy mi na zakupie w kraju, ze względu na fakturę.

Dodatkowo prosiłbym właścicieli takich walizek o ich opinię, sprzęt często będzie narażony na niekorzystne warunki zewnętrzne, atmosferyczne i niekoniecznie dobrze traktowany w transporcie, dlatego zależy mi na jego bezpieczeństwie. Pelikan wydaje się być dobrym wyborem. Dodatkowym atutem wybranej prze zemnie walizki jest ponoć, co muszę jeszcze sprawdzić, zgodność z wymiarami bagażu podręcznego w większości linii lotniczych.

Pozdrawiam
    Patryk

Domyślnie

witam

W europie tez są przedstawiciele np UK czy nawet Irlandia ale ceny sa odpowiednio powiększone jak to zwykle bywa w europie.
    Zobacz na eBay w europie sa tez tam sklepy wiec znajdziesz pelikana na fakturę.

pozdrawiam Darek
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Domyślnie

p.s

1510 ma wymiary (50.1 x 27.9 x 19.3 cm ) a linie szukają 55 cm x 40 cm x 20 cm wiec wejdzie na styk.
    Sam posiadam 1610 kupiłem używkę i jeździ ze mną co tydzień gdzieś , tylko kolka były zmieniane bo się rozpadły.
    Walizka dosłownie fruwa u mnie w aucie mam pickupa wiec ma gdzie przemierzając odcinki rajdowe.
    Jak na razie bez zastrzeżeń jedyne co by się przydało żeby była większa i lżejsza moja ma ok 9 kilo to boli jak jadę gdzieś.

Darek
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez patryk-m Zobacz posta
    Witam

Poszukuję informacji/opinii o walizkach pelikan osobiście gabarytowo odpowiada mi najbardziej walizka Pelican 1510 Camera Cases . Czy orientujecie się czy jest możliwość zakupienia jej w Polsce? Wiem, że znajdę ją na b&hfotovideo.com z NY lub na ebayu jednak zależy mi na zakupie w kraju, ze względu na fakturę.

Dodatkowo prosiłbym właścicieli takich walizek o ich opinię, sprzęt często będzie narażony na niekorzystne warunki zewnętrzne, atmosferyczne i niekoniecznie dobrze traktowany w transporcie, dlatego zależy mi na jego bezpieczeństwie. Pelikan wydaje się być dobrym wyborem. Dodatkowym atutem wybranej prze zemnie walizki jest ponoć, co muszę jeszcze sprawdzić, zgodność z wymiarami bagażu podręcznego w większości linii lotniczych.

Pozdrawiam
    Patryk
    http://www.torbyfoto.pl/skrzynie-pel...egrodkami,604s

(kiedyś to było ~2x tyle co w US, teraz przy obecnym kursie już nie jest źle)

A poza tym to masz pełno info na sieci o Pelicanach - używa ich masa ludzi, Laforet jak na olimpiadę jechał to w Peli słał bagaż nadawany...
    1510 do schowka wchodzi ale oczywiście większego samolotu - do CRJa nie ma szans żeby do schowka się zmieścił.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez patryk-m Zobacz posta

Weź tylko pod uwagę że sama 1510 z piankami waży 6kg.
    W przypadku gdy limity bagażu podręcznego w większości normalnych (czyt. nie low-costów) linii europejskich oscylują w granicach 6-9kg, może to być problem "wagowy".
    Nie mówiąc już o tym że jak trafisz na mały samolot, to nie ma mowy żeby Ci to ktoś pozwolił wziąć do samolotu.
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Weź tylko pod uwagę że sama 1510 z piankami waży 6kg.
    W przypadku gdy limity bagażu podręcznego w większości normalnych (czyt. nie low-costów) linii europejskich oscylują w granicach 6-9kg, może to być problem "wagowy".
    Ważyli Ci kiedyś podręczny ? Mi nigdy, a wagowy problem to praktycznie zawsze jest jak się wiezie więcej sprzętu...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Ważyli Ci kiedyś podręczny ? Mi nigdy, a wagowy problem to praktycznie zawsze jest jak się wiezie więcej sprzętu...
    Wielokrotnie (różne linie - Swiss, LOT, SAS, Air France), na wielu różnych lotniskach europejskich.
    A był to tylko "normalny plecak" (foto), czyli nic bardzo rzucającego się w oczy, a już na pewno nie tak jak walizki Pelican...
    Niestety - kryzys i drogie paliwo, zmusiło linie lotniczne do ścislejszego egzekwowania limitów wagowych.

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Wielokrotnie (różne linie - Swiss, LOT, SAS, Air France), na wielu różnych lotniskach europejskich.
    No ja AF/KL kilkadziesiąt razy w zeszłym i tym roku i nigdy podręcznego nie ważyli, Swissa przetrenuję za 3 tygodnie ale na lekko...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    No ja AF/KL kilkadziesiąt razy w zeszłym i tym roku i nigdy podręcznego nie ważyli, Swissa przetrenuję za 3 tygodnie ale na lekko...
    No to pewnie miałem pecha ;-)
    A tak serio - Swiss w Wawie np. teraz waży prawie wszystko co wygląda na cięższe niż limit...
    LOT zresztą też tak robi, ale jeszcze nie na taką skalę.

Dopiero zaczyna Awatar PNC
    Miasto
    Sosnowiec/Rotterdam

Domyślnie

Hm. Czy ktoś u nas na forum posiada 1510 ? ;]

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów