Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: czarno na zdjeciach

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

jak przymykam przysłone tak że mam długie czasy rzędu 1/250 to wszystko OK ale krótkie czasy to ciemnica całkowita wszystko na Av

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dolat Zobacz posta
    jak przymykam przysłone tak że mam długie czasy rzędu 1/250 to wszystko OK ale krótkie czasy to ciemnica całkowita wszystko na Av
    W Av nie ustawia się czasu, tylko przysłonę. Ten tryb tym właśnie się charakteryzuje, że czas dobierany jest przez puszkę w zależności od wybranej przysłony i warunków oświetleniowych, by mieć optymalnie naświetlone zdjęcie.
    Poczytaj instrukcję i używaj odpowiednich trybów zgodnie z ich przeznaczeniem.
    C-F-K - forever

Dopiero zaczyna

Domyślnie

nie chcę wchodzić w polemikę, mam jasny i czytelny problem, przy długich czasach rzędu do 1/1600 wszystko Ok dalej zaczyna się robić ciemno,
    w trybie Av aby to zobrazować ustawim przysłonę a autoamtyka dobiera czas więc więc jak ustawię przysłonę powiedzmy 8.0 mam czas rzedu 1/1000 i zdjęcie jest OK jak otwieram przyłonę czasy się skracają a zdjęcie robic się coraz ciemniejsze przy przysłonie 2,8 aparat wybiera czas ponizej 1/2500 s a zdjęcie jest całkowicie czarne, jeżeli ktoś ma jakiś pomysł to proszę o poradę

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Panowie jakieś sugestie, nie ukrywam swojego zmartwienia, dodatkowa obserwcja jak strzelam serią to pierwsze trzy są całkowicie czarne, potem na kolejnych widać tylko część klatki

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

..nie chcę wchodzić w polemikę, mam jasny i czytelny problem, przy długich czasach rzędu do 1/1600 wszystko Ok dalej zaczyna się robić ciemno..
    Chris_11 jw
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Dopiero zaczyna

Domyślnie

body mam z drugiej ręki więc przebieg nie znany, może nie wyrażam się precyzyjnie, więc jeszcze raz wychodzę na balkon jasny słoneczny dzień taki jak dziś ustawiam przysłonę na 1,4 aparat dobiera czas 1/4000 i cyk , bez zbytecznej filozfii robiłem tysiące takich w życiu ......a tu czarno, próbowałem wyjąć baterie, funkcje fabryczne, zmiana obiektywu, i nic

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

body mam z drugiej ręki więc przebieg nie znany, może nie wyrażam się precyzyjnie, więc jeszcze raz wychodzę na balkon jasny słoneczny dzień taki jak dziś ustawiam przysłonę na 1,4 aparat dobiera czas 1/4000 i cyk , bez zbytecznej filozfii robiłem tysiące takich w życiu ......a tu czarno, próbowałem wyjąć baterie, funkcje fabryczne, zmiana obiektywu, i nic
    no to wyglada na padajaca migawke.
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Uprawnienia umieszczania postów