Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: zadrukowywanie papieru retro

Domyślnie zadrukowywanie papieru retro

Witam,

mam papier retro 120g o odcieniu sepia będę na nim dokonywał wydruku fotografii takich jak ta w linku poniżej:

http://www.iso400.pl/details.php?ima...68&mode=search

Mam pewien dylemat, mianowicie zafarb papier różni się dosyć od zafarbu zdjęci - zdjęcie wchodzi bardziej w czerwień o tutaj moje pytanie:

Czy znacie jakieś sposoby żeby sobie z tym poradzić ?

Zanim zaczne drukować zbieram pomysły: mój będzie opierał się na skanie faktury papieru i na nałożeniu zdjęcia na skan papieru po czym wkomponuje zdjęcie w papier za pomocą trybów mieszania - wadą tego rozwiązania jest to, że drukarka wydrukuje na papierze jego zeskanowaną fakturę.

Zastanawiam się czy nie byłoby lepiej gdybym najpierw wydrukował na białym papierze a potem postarzał

Domyślnie

witaj.
    podobne problemy miewałem, gdy klienci chcieli wizytówki na kolorowym papierze. drukowana czcionka i inne elementy zmieniały kolor.
    proponuję dwie rzeczy: jedna pod górkę i drugą z górki.
    pierwsza to zabawa z zamianą kolorów, tylko nie pytaj się mnie na jakie, aby po wydrukowaniu uzyskać pożądany efekt.
    druga, to zeskanowanie papieru i w programie graficznym nałożenie zdjęcia. potem drukujesz na białym papierze 120g.

Uprawnienia umieszczania postów