Z mojego doświadczenia IS w 70-200/4 działa bazproblemowo i korpus nic tu nie ma do rzeczy (sam mam 5D i 5DMkII), no chyba, że masz coś ze stykami w korpusie (jakieś luzy, zmiana położenia, skrzywione, brudne itp.), szczerze mówiąc nie słyszałem by ktoś narzekał na IS w tym modelu obiektywu. Pytanie czy Ty używasz IS'a adekwatnie do sytuacji, rozumiem, że rozróżniasz zastosowanie trybu I i II? A może w Twój obiektyw wsadzili IS'a z wadliwej partii 70-300IS? - opis tutaj: http://www.optyczne.pl/52.1-Test_obi....6_IS_USM.html w rozdziale wstęp od akapitu "Narodziny były jednak bolesne..." - tyle, że to chyba niemożliwe bo przecież to dwa różne obiektywy... A tak na marginesie... dołączasz jako kolejna osoba do sporego już grona znanych mi osób, które kupiły sprzęt z polskiej dystrybucji i mają problemy ze sprzętem, póki co osobiście nie znam osób, które kupiły sprzęt z dystrybucji USA czy niemieckiej i miałyby problemy wiec chyba jednak jest coś na rzeczy - nawiązanie do wątku, który gdzieś tu obija się po forum... Pozdrawiam i życzę szybkiego zdiagnozowania i rozwiązania problemu, photolo. P.S. A źródło zasilania masz oryginalne czy zamiennik?