Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Problem ze stabilizacja w 70-200 f/4 IS USM

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Najlepiej weź puszkę do sklepu w którym mają taki obiektyw i sprawdź czy będzie ok.

Coś już napisał

Domyślnie

Czy 5D to stara puszka?
    dwie puszki, dwa m42, s 70-300

Coś już napisał Awatar pepey

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cordant Zobacz posta
    Czy 5D to stara puszka?
    ...tak, 3 lata, ale malo eksploatowany.

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Nie bardzo wierze zeby starsze aparaty mialy taki zly wplyw, jedyne co mi sie nasuwa to radze sprawdzic czy akmulator daje odpowiednie napiecia. Innymi slowy czy ten obiektyw jest wlasciwie zasilany.

Domyślnie

Gdzie indziej otrzymalem juz odpowiedz iz przyczyna tego stanu jest niedostateczna wydajnosc zrodla pradowego (akumulator lub uklad zasilajacy w aparacie), gdyz te obiektywy czerpia wyjatkowo duzy prad podczas stabilizacji.

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

e tam, po prostu układ IS czasem się psuję i niektóre zdjęcia sam psuje
    miałem tak w 8-letnim 28-135
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Coś już napisał

Domyślnie

Z mojego doświadczenia IS w 70-200/4 działa bazproblemowo i korpus nic tu nie ma do rzeczy (sam mam 5D i 5DMkII), no chyba, że masz coś ze stykami w korpusie (jakieś luzy, zmiana położenia, skrzywione, brudne itp.), szczerze mówiąc nie słyszałem by ktoś narzekał na IS w tym modelu obiektywu. Pytanie czy Ty używasz IS'a adekwatnie do sytuacji, rozumiem, że rozróżniasz zastosowanie trybu I i II? A może w Twój obiektyw wsadzili IS'a z wadliwej partii 70-300IS? - opis tutaj: http://www.optyczne.pl/52.1-Test_obi....6_IS_USM.html w rozdziale wstęp od akapitu "Narodziny były jednak bolesne..." - tyle, że to chyba niemożliwe bo przecież to dwa różne obiektywy... A tak na marginesie... dołączasz jako kolejna osoba do sporego już grona znanych mi osób, które kupiły sprzęt z polskiej dystrybucji i mają problemy ze sprzętem, póki co osobiście nie znam osób, które kupiły sprzęt z dystrybucji USA czy niemieckiej i miałyby problemy wiec chyba jednak jest coś na rzeczy - nawiązanie do wątku, który gdzieś tu obija się po forum... Pozdrawiam i życzę szybkiego zdiagnozowania i rozwiązania problemu, photolo. P.S. A źródło zasilania masz oryginalne czy zamiennik?

Domyślnie

Mam zrodlo oryginalne , tyle ze kapkę wyslużone. Dzis sprawdze z pozyczonym gripem i nowym akumulatorem.

Dopiero zaczyna Awatar arteck
    Miasto
    >Las Vegas Parano<

Domyślnie

U mnie taki obiektyw podpięty do 5D działał bezproblemowo...Z nowym 5D II również... Ja bym na Twoim miejscu na starcie przeczyścił styki...ostatnio miałem mały problem z AF i okazało się, że winne styki które powodowały błęduy w komunikacji body - obiektyw...
    Cyfra + szklarnia i żarówki / Analog + szklarnia i żarówki / Dalmierz Canonet QL17 GIII / Pentaxy...-----> Fotografie

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów