Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Canon 70-200 f4

Coś już napisał

Domyślnie Canon 70-200 f4

Witam,
    Chcialbym zapytac jaka jest czestotliwosc spotykania tego obiektywu z wada blednego AFu ? Chodzi mi glownie z polaczeniem body ktore niema jeszcze recznej regulacji AF z danym szklem.
    Czy wiele 70-200 ma bledny AF ?

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

To jeden z najlepszych zoomów Canona.
    Chyba aż tak dokładnych statystyk to nikt nie prowadzi, generalnie istnieje małe prawdopodobieństwo, że trafisz na "złą" sztukę - chociaż nie jest to niemożliwe.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

To raczej problem skąd ta sztuka obiektywu trafiła na rynek. Jeśli np. przeleżała rok w sklepie, była testowana przez wielu kupujących i nikt jej nie kupił, w końcu trafiła na Allegro to szansa, że będzie źle jest większa niż dla stystycznego obiektywu wychodzącego z fabryki.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ven Zobacz posta
    Czy wiele 70-200 ma bledny AF ?
    Moj nie ma. I nie spotkalem sie z takim przypadkiem.

Coś już napisał

Domyślnie

hm moze jestem przewrażliwiony ale takie odnosze wrazenie ze minimalnie ostrzy przed wybranym ptk. testy robilem w swietle zarowym ze statywu przy dlugich czasach.
    Tez mam watpliwosci, przeciez to eLka ktora nie powinna miec takich problemow.
    kupilem ja od pierwszego wlasciciela ktory sciagnął ze sklepu w USA i zawsze to szklo chwalil.
    Powiem jeszcze ze po podpieciu 35/1.4 L do mojego body mialem taki front focus ze nie bylo rady by to tolerowac !
    Jednak Twierdze ze moje body jest poprawne pod wzgledem AFu bo inne szkla w tym klasy L trafiają w punkt

Bywalec
    Miasto
    Babice/Chrzanów

Domyślnie

hm moze jestem przewrażliwiony ale takie odnosze wrazenie ze minimalnie ostrzy przed wybranym ptk. testy robilem w swietle zarowym ze statywu przy dlugich czasach.
    Tez mam watpliwosci, przeciez to eLka ktora nie powinna miec takich problemow.
    kupilem ja od pierwszego wlasciciela ktory sciagnął ze sklepu w USA i zawsze to szklo chwalil.
    Powiem jeszcze ze po podpieciu 35/1.4 L do mojego body mialem taki front focus ze nie bylo rady by to tolerowac !
    Jednak Twierdze ze moje body jest poprawne pod wzgledem AFu bo inne szkla w tym klasy L trafiają w punkt

Hm......dlatego ważne jest sprawdzenie obiektywu przed zakupem, jeżeli kupujemy z drugich "łapek"

krzychu_
    Guest

Domyślnie

hm moze jestem przewrażliwiony ale takie odnosze wrazenie ze minimalnie ostrzy przed wybranym ptk. t
    Mam ten sam problem, kupiłem niedawno 70-200l/f4 i jest delikatny front-focus, oddałem go do serwisu. Nie wiem co myśleć o szkłach Canona, przesiadłem się niedawno z Nikona, miałem kilka szkiełek Nikkor i zero problemów, wszystkie były ostre i nie miałem problemów z CA. A teraz same niespodzianki, druga Lka i od razu felerna , poprzednią 17-40l oddałem ze względu na abberacje, jak dla mnie były kosmiczne w porównaniu z kitowym 18-55 a teraz mam problem z 70-200l...

Uprawnienia umieszczania postów