Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Jakie akcesoria do 450D ?

Coś już napisał Awatar Jedrzej79
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KasiaZ1994 Zobacz posta
    Witam! Chciałam was zapytać od czego zacząć okupywanie Canona 450d??? Dokładniej co polecacie najważniejszego po za obiektywem.
    Zgadzam sie z poprzednikami. Musisz zacząć od podstaw, a później stopniowo uzupełniać swój sprzęt o to czego czujesz, ze Ci brak (zresztą od razu kupienie wszystkiego mija sie z celem i odbiera Ci pozniejsza przyjemność radochy ze stopniowo nabywanego sprzetu). Nie zawsze musisz gdzies wyjezdzac (choc fajnie sie robi zdjecia na wyjazdach), czasem wystarczy, ze znajdziesz fajne miejsce niedaleko domu, najlepiej o wschodzie lub zachodzie slonca ;-).
    W moim przypadku (poza oczywistymi kartami, torbą itp.)pierwszą taką rzeczą był jasny obiektyw Canona 50 F1.8. Szkła to rzecz droga, wiec warto przemyslec celowosc zakupu, a testy i fora często robią więcej zamętu niz pomagają, zwłaszcza jak sie nie wie dokładnie czego sie szuka. Ale bardzo dużo radochy dała mi też (już troche później) niedroga lampa (razem z dyfuzorem), a jeszcze później statyw (uwaga, zwykle jest dość ciężki!). Na początek chyba przydałby sie także jakiś program do obróbki zdjęć (RAWów).
    Nie mozesz jednak do tego podchodzic najpierw jako do kupowania sprzetu. Musisz sie zastanowic czego brakuje Twoim zdjęciom (lub jakie byś chciała robić) i to czasem może być impulsem do kolejnego zakupu. Niestety nie zawsze musi byc to kwestia sprzetu ;-), a wydanie kasy i nowy zakup podczas, gdy jakość zdjęć się nie zmieni może być przykre, hehe.
    Pozdrawiam!
    Canon, Sigma, Tamron, Manfrotto ...

Sprzedam: Sigma 18-50 2.8 EX DC Macro, Grip BG-E3 do 400D.

Domyślnie

Kilogram informacji masz w internecie, nawet testy obiektywów które zamierzasz kupować, podobnie z wiedzą dot. techniki fotografowania, dobrze jest mieć kogoś kto już ma kapitał wiedzy wtedy można go zapytać odnośnie parametrów i ustawień.
    Praktyka czyni mistrza więc jak najwięcej pracować i oswajać się ze sprzętem, dobrze zastanowić się nad budżetem i wtedy ocenić siły na zamiary...
    Canon FF i słoików kilka

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

książka, aparat, torba, teleobiektyw, stałka, druga stałka, większa torba, szeroki kąt, statyw, pasek do statywu, lampa, dyfuzor, makro, jeszcze większa torba, jaśniejszy teleobiektyw, druga lampa, jeszcze jaśniejsza stałka, skrzynia... i tak bez końca ;-)

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Nie rozumiem co wy tak z tym statywem...
    Nie każdemu niezbędny jest statyw. Nie każdemu niezbędna jest lampa. Itd, itp.
    Święte słowa.
    Poza dobrą książką może się przydać dodatkowy akumulator,
    no i może filtr polaryzacyjny.
    Aaaa, no że o torbie nie wspomnę polecam slingshota.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KasiaZ1994 Zobacz posta
    Witam! Chciałam was zapytać od czego zacząć okupywanie Canona 450d??? Dokładniej co polecacie najważniejszego po za obiektywem.
    skoro te zakupy nie są implikowane żadnymi potrzebami, to sprowadzają się do pytania jak zrobić sobie prezent, prawda? ;-)

myślę więc, że tu się mogą przydać te teksty:
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=8176
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=10058
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Początki nałogu Awatar sprocket73
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

Jeżeli o mnie chodzi, byłby to filtr polaryzacyjny.

Ale prawda jest taka, że każdy sam musi wiedzieć czego potrzebuje. Tobie być może filtr nigdy nie będzie potrzebny, a przydałaby się lampa, o której ja nawet nie myślę.

Rób zdjęcia i oglądaj. Porównuj ze zdjęciami innych. Poczytaj jakieś teksty o fotografii. Sama wymyślisz czego Ci brakuje.
    SPROCKET
    80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
    Moja wycieczkowa galeria

Początki nałogu
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

No, tak jak większość moich przedmówców mówiła, lepiej powiedz co chcesz fotografować, a potem Ci doradzimy. A jeżeli chodzi o standard do wszystkiego to: karta pamięci, dodatkowy akumulator, ściereczka z mikrofibry i może jakiś filtr, ale to też zależy od wymagań.
    Konserwy: Canon 450D + Canon 70D i kilka słoiczków: Canon 28-70 + Canon 50 1.8 + Tokina 12-24 + Sigma 18-50 2.8
    www.wszedzieinigdzie.pl - blog podróżniczy, zapraszam

Bywalec Awatar noeee
    Miasto
    Wrocek

Domyślnie ;)

zanim cokolwiek kupisz/zrobisz/podejmiesz decyzję
    poczytaj to forum tak około 1-2 miesiące
    5D MK2, 450D, 10-22/3.5-4.5, 28/1.8, 50/1.4, 100 L IS, 70-200/4 L IS, 24-105/4 L IS, 18-55 IS, Kenko 1,4x, Metz 58 AF-1 i inne
    100 2.8 macro - sprzedam

Początki nałogu

Domyślnie

Koniecznie zapasowy akumulator, wg mnie to podstawa, zwłaszcza, kiedy na wyświetlaczu w najmniej oczekiwanym momencie pojawi się komunikat "zmień akumulator". Do 450 polecam zamiennik Hahnela.

Początki nałogu Awatar WiatruMistrz
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Jeśli masz szkła bez IS (stabilizacji) to chociaż monopoda kup za 60zł, drugi aku, wyzwalacz migawki przewodowy lub bezprzewodowy , dyfuzor na lampę wbudowaną lub lampkę zew., ggs na tylni lcd żeby go zabezpieczyć, fajną torbę na zabawki. gruchę do czyszczenia.
    pozdr
    Panasonic FZ1000 *** Canon G3X *** Canon 500D
    Było:C350D|C20D|C50D/C5D/CPro1/G1X m2
    http://rafalfoto.y0.pl

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów