Zakupy
Witam! Chciałam was zapytać od czego zacząć okupywanie Canona 450d??? Dokładniej co polecacie najważniejszego po za obiektywem.
Zakupy
Witam! Chciałam was zapytać od czego zacząć okupywanie Canona 450d??? Dokładniej co polecacie najważniejszego po za obiektywem.
Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 08-06-2010 o 10:55 Powód: Edit Thread
Obiektywow nigdy zamalo. A jak nie chcesz to pewnie czas na statyw i jakas glowice.
Książka o fotografii.
Zależy co fotografujesz, jakie potrzebujesz bajery, możliwości są tysiące.
Aha zapomniałbym. Karta pamięci![]()
lampę, statyw. zapasowe karty pamięci, dodatkowy akumulator
pozdrawiam
fakt, książka o fotografii i nie będziesz musiała zadawać takich pytań, tylko sama będziesz wiedzieć czego potrzebujesz![]()
jak nie wiesz czego potrzebujesz, to lepiej nie kupuj
do technologii trzeba dorosnąć.
Jeżeli nie wiesz czego Ci brakuje to znaczy że Ci tego nie brakuje
Jeżeli brakuje Ci miejsca na karcie - kup większą/dodatkowa kartę.
Może potrzebujesz teleskop do astrofotografi bo to Cię pasjonuje ?
może jeżdzisz na rafy koralowe żeby nurkować i chciałabyś robić zdjęcia pod wodą ? wtedy obowiązkowo obudowa podwodna.
Może kręci Cię podgladanie robaczkow - wtedy zestaw do macro...
Skąd my biedni mamy wiedziec czego potrzebujesz? Idz rób zdjęcia, pomacaj aparaty znajomych, zobacz co oni mają... Sama dojdziesz do tego czego potrzebujesz
A tak... posłuchasz nas, kupisz coś czego nie bedziesz używac, nie da Ci radości i będziesz tylko na nas zła![]()
40D + BG-E2N + 16-35 + 50 + 85 + 70-200
Nie rozumiem co wy tak z tym statywem...
Przecież to zależy jakie zdjęcia chce się wykonywać a nie na zasadzie "statyw to mus".
Jak ja zaczynałem to też były tego typu porady, posłuchałem się, wtopiłem ponad 800zł (Manfrotto z jakąś głowicą), pokurzył się dwa lata (z dwa razy go użyłem wtedy) i sprzedałem ze stratą.
Książka to najlepsza porada, następnie porobić trochę zdjęć i zacząć samemu zauważać na podstawie doświadczeń i lektury książki - czego brakuje.
"Zestaw obowiązkowy" jest prosty - aparat+obiektyw.
Nie każdemu niezbędny jest statyw. Nie każdemu niezbędna jest lampa. Itd, itp.