Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Czy warto jeszcze kupić 20D?

Początki nałogu

Domyślnie

Tak trochę w temacie - czy warto zamienić 450D na 20D/30D? Podobno 20D/30D mniej szumi na ISO1600. To prawda?
    Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez politolog16 Zobacz posta
    Witam wszystkich. To mój pierwszy post na forum, przeglądałem sporo archiwum, żeby nie powtarzać wątku bez sensu, ale nic nie znalazłem.

Mam możliwość kupienia Canona 20D. Przebieg, potwierdzony na Żytniej trochę ponad 15 tyś. - czyli chyba mało. Cena - około 850zł za samo body.

Techniczne możliwości aparatu i przebieg mi odpowiadają. Na razie będę i tak dysponował jedynie obiektywem Sigma 70-300. Zastanawiam się tylko czy warto iść w pięcioletni sprzęt? Myślałem o Canonie 30D, ale nie mogę upolować nic z małym, udokumentowanym przebiegiem. Czy warto jeszcze kupić 20D czy to już zabytek?

Będę wdzięczny za wszystkie uwagi. Pozdrawiam.

Warto. Ja wczoraj zakupiłem 10 D...Tak na wszelki wypadek:-D

Coś już napisał Awatar marcin1191
    Miasto
    Iława/Sopot

Domyślnie

Pewnie, że warto. Ja ostatnio kupiłem i jest bardzo zadowolony. Mały LCD to nie jest jakiś dramat. A sam aparat jest super
    Canon 20D; Kit; C50 f/1.8; C 100 f/2.0; C 70-200 f/4L

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panmateusz Zobacz posta
    Tak trochę w temacie - czy warto zamienić 450D na 20D/30D? Podobno 20D/30D mniej szumi na ISO1600. To prawda?
    Tak prawda, ja wiem odnosnie 20D.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Nie warto kupic mialem dzis w rece 5D zrobilem kilka zdjec. Masakra, kolorki ehhh jakby z PS'a wychodzi wpros, normalnie w szoku jestem. Poza tym w rece to puszka 20D umywa sie do 5D, 5D czuc ze puszka profi, duzo jasniejszy wyswietlacz. NIe no MASAKRA.

Dopiero zaczyna Awatar Drogis
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez guu Zobacz posta
    Nie warto kupic mialem dzis w rece 5D zrobilem kilka zdjec. Masakra, kolorki ehhh jakby z PS'a wychodzi wpros, normalnie w szoku jestem. Poza tym w rece to puszka 20D umywa sie do 5D, 5D czuc ze puszka profi, duzo jasniejszy wyswietlacz. NIe no MASAKRA.
    Ano MASAKRA, zapominasz tylko o drobnym szczególe - "piątka" kosztuje blisko 3 tys. więcej od 20D (zakładając, że mówimy o mk1).

Ciekawe, czy jak sprzedam nerkę, starczy mi na eLkę?

Domyślnie

Mogę powiedzieć z własnego doświadczenia że 20D to bardzo dobry aparat, sprzed 4 lat, ważne żeby nie miał nacykane 80 tys. fotek bo wtedy migawka może paść, a po co kosztów dodatkowych sobie szukać, również można poszukać 30D młodszego brata 20D, koszt zakupu niewiele większy a jednak trochę nowocześniejszy.
    Canon FF i słoików kilka

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panmateusz Zobacz posta
    Kilka moich sampli na 3200

http://www.sdm.gower.pl/iso3200_1.jpg
    http://www.sdm.gower.pl/iso3200_2.jpg
    http://www.sdm.gower.pl/iso3200_3.jpg

RAWY, nieodszumiane, nieostrzone wywolane neutralnie w LR i zapisane do JPG.

Jak widac detal sie pieknie trzyma.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów