-
Używany D20 - warto?
Witam! 
Mogę kupić nowego EOSa 350D albo używanego 20D, różnica w cenie jest niewielka... Wiem, że porównań tych dwóch dSLRków była cała kupa, jest nawet podwieszony temat, ale ja nie o tym, bo gdybym miał gotówkę to bez wątpienia wybrałbym 20D. Chciałbym spytać, czy warto pakować się w używany sprzęt tego typu? Czy Wy byście zaryzykowali, a może już to zrobiliście? Mam Canona A70, służy mi wiernie od trzech lat, chciałbym, żeby ta używana 20D posłużyła również choć tyle co A70-tka... Na nowego 350D mnie stać, na 20D już nie.
Oto link do jednej z wielu aukcji, które mnie interesują:
http://www.allegro.pl/item103816518_...gwarancja.html
InterFOTO - Warszawa - solidna firma? Widzę, że ludzie nie mają oporów w kupowaniu używanego sprzętu...
Niestety aparat odbierał będzie mój tata nie ja w związku z czym myślę, że najlepszym wyjściem byłoby zaraz po odbiorze sprzętu przejechanie się z aparatem na Żytnią i przeprowadzanie testów. Co o tym sądzicie? Ile może taka usługa kosztować? W razie czego sprzęt zawsze można zwrócić sprzedawcy (jak okaże się, że aparat "wypstrykał" np. 150 000 zdjęć). Na co jeszcze zwracać uwagę, żeby "nie dać się zrobić"?
Dzięki za pomoc
Uprawnienia umieszczania postów