Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Karty CF Sandisk Ultra II 1GB-pirackie

Bywalec Awatar Marfackib
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Kupuje tylko karty Sandisk Ultra II i zawsze na Allegro. Karty były zawsze w orginalnych opakowaniach. O piratach nawet nie słyszalem. Niska cena winika z tego , że karty są sprowadzane z USA. A tam ceny w sklepach niższe niż w polsce w hutrowniach.
    20D / 17-40 f4 L / 50 f1.4 / 70-200 f4 L

max1
    Guest

Domyślnie

Czy oprócz Sandiska próbowaliście innych kart np.Pretec Cheeteh? z danych które podają wynika ,że są szybkie. Nie wiem jak z jakością-sam używam Sandiska.

konradmal
    Guest

Domyślnie

Pirackie różnią się od oryginału przedewszystkim opakowaniem.Orginalne karty są zapakowane w plastikowe opakowanie stojace.Tzn takie rozszerzajace sie ku dołowi ktore mozna postawić.Pirackie sa na takiej samej dekturce,tez posiadaja hologram,ale dekturka jest zapakowana w cieńszy plastik,jednakowej grubości na dole i górze..Przypominam że powtarzam słowa sprzedawcy.Rzekomo Sandisk robi tylko ten drugi rodzaj opakowań.
    Sklep w którym byłem jest sklepem internetowym,kupowałem u nich aparat i pojechałem osobiście odebrać.Mają status supersprzedawcy i handlują juz długo na allegro.Znalazłem wiele pozytywnych opini o tym sklepie na forach.350D które u nich kupiłem było najtaniej na allegro(w Warszawie).nowe,sprawne,pelna satysfakcja.Tym bardziej zdziwiła mnie cena kart u nich,gdzie inne artykuły maja znacznie tańsze.I tak sie wywiazala rozmowa o kartach.

konradmal
    Guest

Domyślnie

Do max1-Używałem kart tej firmy(dwóch) i czesto miałem z nimi problemy.Nie ten model,ale tez firmy Pretec.Czesto sie wieszały,wiele zdjęć przez to straciłem.teraz mam Sandiska ,ale zwykłego nie Ultra II i jestem bardzo zadowolony.Żadnych problemów(jak na razie).

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez max1
    Czy oprócz Sandiska próbowaliście innych kart np.Pretec Cheeteh? z danych które podają wynika ,że są szybkie. Nie wiem jak z jakością-sam używam Sandiska.
    Osobiście używam dwóch kart 2GB Pretec Cheeteh 80x . Jak na razie działają bez problemów .

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marfackib
    Kupuje tylko karty Sandisk Ultra II i zawsze na Allegro. Karty były zawsze w orginalnych opakowaniach. O piratach nawet nie słyszalem. Niska cena winika z tego , że karty są sprowadzane z USA. A tam ceny w sklepach niższe niż w polsce w hutrowniach.
    nie powiedziałbym, kupowałem półtora roku temu w Stanach aparat kumplowi i karty były zdecydowanie droższe jak u nas, lekko licząc o 30%

Dopiero zaczyna
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Uzywam na zmianę Sandisk Ultra II i Pretec 80x i nie widzę żadnej w funkconowaniu, ani w aparacie ani w czytniku.
    A jak już się nauczę robić zdjęcia to kupię sobie analoga...

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gapollo
    Uzywam na zmianę Sandisk Ultra II i Pretec 80x i nie widzę żadnej w funkconowaniu, ani w aparacie ani w czytniku.
    Przepraszam ale nie rozumiem :-) że nie widzisz żadnej w funkcjonowaniu.

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972
    Przepraszam ale nie rozumiem :-) że nie widzisz żadnej w funkcjonowaniu.
    Pewnie "Różnicę" wcieło :wink:
    Ostatnio edytowane przez borkomar ; 15-05-2006 o 02:00
    5D + L

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów