Kupuje tylko karty Sandisk Ultra II i zawsze na Allegro. Karty były zawsze w orginalnych opakowaniach. O piratach nawet nie słyszalem. Niska cena winika z tego , że karty są sprowadzane z USA. A tam ceny w sklepach niższe niż w polsce w hutrowniach.
Kupuje tylko karty Sandisk Ultra II i zawsze na Allegro. Karty były zawsze w orginalnych opakowaniach. O piratach nawet nie słyszalem. Niska cena winika z tego , że karty są sprowadzane z USA. A tam ceny w sklepach niższe niż w polsce w hutrowniach.
20D / 17-40 f4 L / 50 f1.4 / 70-200 f4 L
Czy oprócz Sandiska próbowaliście innych kart np.Pretec Cheeteh? z danych które podają wynika ,że są szybkie. Nie wiem jak z jakością-sam używam Sandiska.
Pirackie różnią się od oryginału przedewszystkim opakowaniem.Orginalne karty są zapakowane w plastikowe opakowanie stojace.Tzn takie rozszerzajace sie ku dołowi ktore mozna postawić.Pirackie sa na takiej samej dekturce,tez posiadaja hologram,ale dekturka jest zapakowana w cieńszy plastik,jednakowej grubości na dole i górze..Przypominam że powtarzam słowa sprzedawcy.Rzekomo Sandisk robi tylko ten drugi rodzaj opakowań.
Sklep w którym byłem jest sklepem internetowym,kupowałem u nich aparat i pojechałem osobiście odebrać.Mają status supersprzedawcy i handlują juz długo na allegro.Znalazłem wiele pozytywnych opini o tym sklepie na forach.350D które u nich kupiłem było najtaniej na allegro(w Warszawie).nowe,sprawne,pelna satysfakcja.Tym bardziej zdziwiła mnie cena kart u nich,gdzie inne artykuły maja znacznie tańsze.I tak sie wywiazala rozmowa o kartach.
Do max1-Używałem kart tej firmy(dwóch) i czesto miałem z nimi problemy.Nie ten model,ale tez firmy Pretec.Czesto sie wieszały,wiele zdjęć przez to straciłem.teraz mam Sandiska ,ale zwykłego nie Ultra II i jestem bardzo zadowolony.Żadnych problemów(jak na razie).
Osobiście używam dwóch kart 2GB Pretec Cheeteh 80x . Jak na razie działają bez problemów .Zamieszczone przez max1
nie powiedziałbym, kupowałem półtora roku temu w Stanach aparat kumplowi i karty były zdecydowanie droższe jak u nas, lekko licząc o 30%Zamieszczone przez Marfackib
20Dset
maj łeb...
Uzywam na zmianę Sandisk Ultra II i Pretec 80x i nie widzę żadnej w funkconowaniu, ani w aparacie ani w czytniku.
A jak już się nauczę robić zdjęcia to kupię sobie analoga...
Przepraszam ale nie rozumiem :-) że nie widzisz żadnej w funkcjonowaniu.Zamieszczone przez Gapollo
Pewnie "Różnicę" wciełoZamieszczone przez Tomasz1972
:wink:
Ostatnio edytowane przez borkomar ; 15-05-2006 o 02:00
5D + L