mialem w zyciu wszystkie dslr Canona ( za wyjatkiem 450d i 50d choc tez nimi robilem)). aktualnie robie na 1ds3 i 5d2. Po drodze jeszcze d700. do tego elki od 14 po 200 i twierdze wszem i wobec ze kazdy crop 1,6 daje podobny obrazek. tak samo jak kazdy FF daje podobny do siebie.
Ogolna teorie mam taka ze uroda zdjec zalezy tylko i wylacznie od wielkosci matrycy i od niczego wiecej ( oczywisice im wieksza tym lepiej).
Jesli twierdzisz ze banding cos tam, ze szumy cos tam, ze ostrosc tez inaczej to pewnie masz racje. w kazdym razie dla mnie to drobnostki na ktore nie zwracam uwagi. Oczywiscie pisze tylko i wylacznie swoje zdanie i nikogo nie namawiam
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
mialem w zyciu wszystkie dslr Canona ( za wyjatkiem 450d i 50d choc tez nimi robilem)). aktualnie robie na 1ds3 i 5d2. Po drodze jeszcze d700. do tego elki od 14 po 200 i twierdze wszem i wobec ze kazdy crop 1,6 daje podobny obrazek. tak samo jak kazdy FF daje podobny do siebie.
Ogolna teorie mam taka ze uroda zdjec zalezy tylko i wylacznie od wielkosci matrycy i od niczego wiecej ( oczywisice im wieksza tym lepiej).
Jesli twierdzisz ze banding cos tam, ze szumy cos tam, ze ostrosc tez inaczej to pewnie masz racje. w kazdym razie dla mnie to drobnostki na ktore nie zwracam uwagi. Oczywiscie pisze tylko i wylacznie swoje zdanie i nikogo nie namawiam![]()