Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: Fotocela i 580exII kłopot

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie Fotocela i 580exII kłopot

Witam wszystkich . Mój zestaw to : canon 40D , lampa 580exII i 430 ex fotocela z gniazdem PC , odbiornik z nadajnikiem POWERLUX FW-1B oraz kabelkiem PC-PC
    Do lampy 580exII podłączam fotocelę z gniazdem PC do gniazda podłączam jedną końcówkę kabelka a drugą do odbiornika , lampę 580exII ustawiam na master a 430 ex na slave w manualu a na szyny aparatu oczywiście nadajnik i tu moje pytanie jak takim zestawem wyzwalać dobrze lampki, albo inaczej czy można pominąć fotocelę aby wyzwalać te dwie lampki no bo ani 430 ani 580exII nie mają wbudowanej fotoceli , może powinienem sprzedać 430 ex i w zamian kupić coś innego jakąś może lapme z wbudowaną fotocelą , chodzi o to że gdzies czytałem że te fotocele z gniazdem PC już wychodzą z urzytku że dużo osób na te fotocele nażeka i się psują. Chcę poprostu wyzwalać sobie 2 lampy bez problemów , a z takimi juz sie spotkałem gdy np podłączyłem ten sam zestaw z tym że odwrotnie odbiornik do 430ex ale wtedy lampa wariowała i samoczynnie wyzwalała mi się co jakies 4 sekundy i napewno nie była to wina nadajnika , po zmianie tak jak opisałem wyżej juz działało dobrze. Więc reasumując czy sprzedawać 430ex i kupowac coś zamiennego czy może wymyslic inny zestaw z przenośnymi lampami .
    Jesli zamieszałem z góry przepraszam
    Canon 5DmII , 40D ; Canon 24mm L ; 50mm 1.4f ; C135mm 2.0f ; Samyang 14mm; 580exII, 430ex, Q DP600w, BD,Softy itp

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez floyd26 Zobacz posta
    Chcę poprostu wyzwalać sobie 2 lampy bez problemów
    Wybierz sobie czy bezprzewodowo:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=30095

czy przewodowo:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=34176

I zgodnie z 3. Pkt Regulaminu dopisz się do odpowiedniego wątku.

Uprawnienia umieszczania postów