Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Pierścienie pośrednie-czy są różnice?

Mieszany widok

sonsee
    Guest

Domyślnie

nie widać różnicy to po co przepłacać mam jakiś delta zestaw za 170zł z przeniesieniem i wszystko w jak najlepszym porządku śmiało mogę polecić pożyczałem i 2 podpinałem działa jak złoto. Nawet jakiś progres robią bo troszkę nowsza wersja ma styki inaczej jakby nieruchome a poprzednio były jednolitym elementem dla całości ( i pracowały więc nie widzę sensu kupowania kenko chyba że dla firmy ale dla firmy kenko ? )

Domyślnie

Ja używam pierścieni delty (tych za 170 zł). Generalnie jestem bardzo zadowolony z jakości fotek przy obiektywie 50/1.8. Z tego co wiem to lepiej przed zakupem sprawdzić czy zadziałaja z konkretną puszką (jak ja kupowałem to jeden zestaw nie działał, a z drugim nie było problemu). Bywa też, że jak podepne trzy pierścienie to wyskakuje error. Jak są dwa to nie ma problemu. W sumie to dla mnie nie problem, bo podpięcie 3 jednocześnie daje zbyt dużą skale odwzorowania i małą GO.
    Z kenko takich problemów raczej nie ma.
    Jakość fotek oczywiście taka sama.
    Ciekawe są nowe pierścienie delty, których nie trzeba zmianiać żeby zmienić skalę odwzorowania - tylko mają "zooma". To jest fajny bajer.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów