Pokaż wyniki od 1 do 10 z 57

Wątek: 40d+szkło czy 50d?

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmlolek Zobacz posta
    Witam
    Nie chcę zakładać nowego wątku,bo kilka jest już na forum ale nic nie znalazłem co by pasowało.
    Pytanie moje dotyczy zmiany body.Mam 350D i EF 70-200mm f/4 L USM,chcę zmienić na 40D.Czy przy takiej zmianie z tym obiektywem zyskam na szybkości i celności AF.Powiem szczerze że z 350D bywa różnie,szczególnie denerwuje mnie ciemny wizjer i wolny AF.W słoneczny dzień jest akceptowalny,ale w pochmurny bywa różnie.
    AF w 40d to inna bajka niż to co jest w 350D także tu postęp będzie zauważalny.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Niedawno zmieniłem 350D a właściwie jego japońskiego odpowiednika Kiss N na 40D i jestem bardzo zadowolony. Nie licząc pewniejszego uchwytu, na plus można liczyć AF, wizjer (jasność i wielkość), wygoda obsługi, informacje w wizjerze, nie doskonała, ale wyraźnie lepsza informacja o poziomie rozładowania baterii, możliwość zaprogramowania własnych ustawień i na końcu wyświetlacz LCD, na którym w końcu widzę. LV może się przydać w zdjęciach studyjnych przy wyostrzaniu świetnie się tym pracuje.

Uprawnienia umieszczania postów