Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 57

Wątek: 40d+szkło czy 50d?

Coś już napisał

Domyślnie 40d+szkło czy 50d?

Witam Zastanawiam się nad poszerzeniem swojego sprzętu o jedno dodatkowe pudełko, ponieważ 550d mi nie wystarcza jesli chodzi o bardziej profesjonalne traktowanie fotografii, tym bardziej jesli mysle o niej jako o sposobie na zycie i w pewien sposob juz tak sie dzieje A moze sie myle i wystarczy mi tylko 550d?

Zastanawiam się nad 40d lub 50d.. Uzywany 40d mozna kupic za niewielkie pieniadze, do tego jakieś szkiełko, gdzie za body z kitem 50d zapłace o wiele więcej... Rozsądek mówi mi żeby brać 40d z jakimś fajnym szkłem.. a wy co sądzicie o całej sprawie?

pozdrawiam
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    przepraszam mam nie 550d tylko 500d
    Ostatnio edytowane przez dexter77 ; 31-05-2010 o 08:45 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

A czego brakuje w Twoim 500d?
    Entuzjastyczny Neofita

Coś już napisał

Domyślnie

czytajac fora i rozne tematy zauwazylem, ze większośc polecała z wielu przyczyn XX od XXX jeśli myśli się poważnie o zabawie foto, stąd te wnioski, ale pisze by poznać waszą opinię również

Dopiero zaczyna Awatar piotraspace

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dexter77 Zobacz posta
    Witam Zastanawiam się nad poszerzeniem swojego sprzętu o jedno dodatkowe pudełko, ponieważ 550d mi nie wystarcza jesli chodzi o bardziej profesjonalne traktowanie fotografii, tym bardziej jesli mysle o niej jako o sposobie na zycie i w pewien sposob juz tak sie dzieje A moze sie myle i wystarczy mi tylko 550d?

Zastanawiam się nad 40d lub 50d.. Uzywany 40d mozna kupic za niewielkie pieniadze, do tego jakieś szkiełko, gdzie za body z kitem 50d zapłace o wiele więcej... Rozsądek mówi mi żeby brać 40d z jakimś fajnym szkłem.. a wy co sądzicie o całej sprawie?

pozdrawiam
    przepraszam mam nie 550d tylko 500d
    Szczerze polecam Ci 40D. Zacznijmy od tego, że 50D o wiele mocniej szumi niż jego starszy brat. 50D w połączeniu np z Sigmą, to kaszana, 40D wypada o niebo lepiej. Mam dwie te puszki i bardzo chętnie zamienił bym 50tkę na nową 40tkę, której już niestety nie dostaniemy w sklepie. Zakupiłem ostatnio sztukę używaną na 3miesięcznej gwarancji za jedyne 1700zł. Na Allegro można trafić jeszcze super egzemplarze. Na start polecam Ci zestaw 40D+50mm f/1,8. Za 2100(40D+50mm) nie ma nic lepszego. Poza tym w cenie nowego 50D, będziesz miał 40tkę np z tamronem 17-50mm i jeszcze Ci zostanie $.
    Kiedyś fotografowie pracowali w ciemni a dzisiaj ciemni zajmują się fotografią.

EOS40D, EOS40D, EOS50D+grip, Canon 24-70mm f/2,8L USM, Canon 50mm f/1,8, Sigma 10-20mm f/3,5 EX HSM, Sigma 70-200mm f/2,8 EX APO HSM, Canon Speedlite 580EX II/430EX II, bag Hama Defender 220

Miasto
    Łódź

Domyślnie

czytajac fora i rozne tematy zauwazylem, ze większośc polecała z wielu przyczyn XX od XXX jeśli myśli się poważnie o zabawie foto, stąd te wnioski, ale pisze by poznać waszą opinię również
    Ponawiam pytanie
    Entuzjastyczny Neofita

Coś już napisał

Domyślnie

no wlasnie widzialem z tamronem, 50mm juz mam czekam na dalsze opinie

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotraspace Zobacz posta
    Szczerze polecam Ci 40D. Zacznijmy od tego, że 50D o wiele mocniej szumi niż jego starszy brat. 50D w połączeniu np z Sigmą, to kaszana, 40D wypada o niebo lepiej. Mam dwie te puszki i bardzo chętnie zamienił bym 50tkę na nową 40tkę, której już niestety nie dostaniemy w sklepie. Zakupiłem ostatnio sztukę używaną na 3miesięcznej gwarancji za jedyne 1700zł. Na Allegro można trafić jeszcze super egzemplarze. Na start polecam Ci zestaw 40D+50mm f/1,8. Za 2100(40D+50mm) nie ma nic lepszego. Poza tym w cenie nowego 50D, będziesz miał 40tkę np z tamronem 17-50mm i jeszcze Ci zostanie $.
    Co do szumów 50d - owszem, ale tylko porównując per pixel. Po przeskalowaniu różnica zanika, a dodatkowe atuty 50d (LCD, mikroregulacja, możliwość zakupienia nowego) mają wartość. Też uważam 50d za krok lekko w bok, ale też nie twórzmy tu mitów.
    Entuzjastyczny Neofita

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Ponawiam pytanie

odsyłam do wątku http://canon-board.info/showthread.php?t=63920

Dopiero zaczyna Awatar piotraspace

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    A czego brakuje w Twoim 500d?
    Magnezowej obudowy, gabarytów?
    Kiedyś fotografowie pracowali w ciemni a dzisiaj ciemni zajmują się fotografią.

EOS40D, EOS40D, EOS50D+grip, Canon 24-70mm f/2,8L USM, Canon 50mm f/1,8, Sigma 10-20mm f/3,5 EX HSM, Sigma 70-200mm f/2,8 EX APO HSM, Canon Speedlite 580EX II/430EX II, bag Hama Defender 220

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Sam się w tym wątku udzielałem. Ponawiam pytanie, czego brakuje Ci w 500d? Nie ostrzy Ci z kitowymi obiektywami? Czego się spodziewasz? Zdjęć lepszych raczej bym nie zakładał.
    Cytat Zamieszczone przez piotraspace Zobacz posta
    Magnezowej obudowy, gabarytów?
    Można cegłę drutem przytroczyć
    Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 31-05-2010 o 09:14 Powód: Automerged Doublepost
    Entuzjastyczny Neofita

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów