Czy ktos robił odbitki z d30 ? jak duze mozna robic ? interesuje mnie 40x50.czy iterploracja cos pomoze ?!Niedzwiedz
Czy ktos robił odbitki z d30 ? jak duze mozna robic ? interesuje mnie 40x50.czy iterploracja cos pomoze ?!Niedzwiedz
Uuu... wysoko mierzysz. Z 10D 30x45 wychodza super... ale nie wiem jakby bylo wyzej... a co dopiero 40x50 z D30.Chociaz w sumie ciekaw jestem jak by cos takiego wyszlo.. Jak juz cos bedziesz mial to daj znac![]()
Znalazłem ciekawy rozdział na temat powiekszania fotek (np do druku) w/g Scotta Kelby'iego.
Twierdzi on,ze mozna to robic praktycznie bez ograniczeń,byle zachowac stopniowany umiar.
W PS jest image size.W tym oknie zamieniam piksele czy cm na procenty.
W wartości ustawia się 110.Oczywiscie pozostawia resampling.
Czynność te można powtórzyc wielokrotnie(aby uprościc sprawe nagrywa się action)
Ważne jest zachowanie DOKŁADNIE 10% jednokrotnego przyrostu.Nie mniej nie więcej.
Ja powiekszyłem dla sprawdzenia plik 3 Mpix.Na dużym boku otrzymałem 5000 pkt.
Nie naswietliłem tego co prawda nigdzie,lecz fota wyglądała jak oryginał.
Oczywiście nie przybedzie nam szczegółów,ale chcemy miec duzy obraz oglądany z ciut wiekszej odległości,bez widocznych pikseli i rozmydleń.
Myślę,że ten cel spokojnie się osiągnie.
Pozdrawiam
eeee Super sprobuje zrobic odbitke 30x20 powiem jak wyszla
czy ktoś może robił z cyfrowych canonowskich plików duże odbitki 70x100 czy jest to wogóle możliwe i jaka jest ich jakość ??
pozdrawiam
marcin
Marcin, podaję Ci link do tego tematu
http://canon.hazan.ys.pl/viewtopic.php?t=714
//mj
Ooo Parteq , chyba pobiles rekord w odswiezaniu starych watkow.
Kto da wiecej?
Niedzwiedzia szukaj teraz na forum Nikona D70![]()
no to skoro juz ktos wykopal ten watek to zapytam:
ma ktos moze link do jakiegos kalkulatora co przeliczy rozmiar w pikselach na forma zdjecia?