Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Canon 400d i "uciekający" prąd...

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Chełm

Domyślnie Canon 400d i "uciekający" prąd...

Witam,
    Mam statnio dziwny problem z aparatem. Ładuje na maksa akmulator po czym wkłądam go do aparatu i zostawiam na kilka dni. Po 4 dniach probuje wlaczyc aparat a on sie nie wlacza bo akumulator rozladowany. Mial ktos podobna sytuacje? Moze to juz wina aku (jest od nowosci w aparacie), czy to jednak wina puszki i cos zwiera?
    CANON 6D, Sony a6000, c70-200mm f/4.0L, c50mm f/1.8, t28-75 f/2.8, 135mm f/2.8, Speedlite 580 EX II
    --------------------------
    Portfolio - moje foto portfolio

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Najprawdopodobniej akmulator dokancza zywota. Gdyby bylo jakies zwarcie w aparacie mysle ze nie dzialal by on poprawnie.

Domyślnie

Akumulator należy wyjmować z aparatu, jeżeli nie używamy go przez dłuższy czas. Nawet gdy sprzęt jest wyłączony to obwód pozostaje zamknięty i następuje samoczynne rozładowanie. W skrajnych przypadkach (długotrwała bezczynność) może dojść do uszkodzenia aku. i aparatu.

Kiedyś zgubiłem aku. od 20D (oryginał), znalazłem go po około roku, przez cały ten czas utrzymał wartość z przed zagubienia 50-60%.

Początki nałogu Awatar szymekgd
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Mi zdarza sie zostawiac wlaczony aparat przez kilka dni, po "wybudzeniu" z uspienia wskaznik baterii pozostaje bez zmian, w twoim przypadku zapewne akku pada...
    CANON EOS 40D z dodatkami

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Chełm

Domyślnie

Ok dzieki za posty. Kupie nowy i zobaczymy co sie bedzie dzialo... Ale tak jak mowicie jakby aparat cos zwieral to raczej poprwnie by nie dzialal a dziala.
    CANON 6D, Sony a6000, c70-200mm f/4.0L, c50mm f/1.8, t28-75 f/2.8, 135mm f/2.8, Speedlite 580 EX II
    --------------------------
    Portfolio - moje foto portfolio

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Możesz jeszcze naładować baterie i nie wkładać do puszki. po kilku dniach zobacz czy się sam rozładował. Bateria w aparacie rzeczywiście się sama rozładowuje, ale w minimalnym stopniu. Ja nigdy nie wyciągam baterii z puszki(chyba że do ładowania) ale ja używam aparatu codziennie. Tak myślę, że jeśli to puszka by rozładowywała baterie to musiała by się stworzyć pętla zwarcia. A tym samym coś musiało by się rozgrzać zużywając ten prąd. W przyrodzie nic nie ginie.

Uprawnienia umieszczania postów