u mnie wygląda to tak:
do 350 - miałem cztery zamienniki i jeden oryginał. Zamienniki dawno nie działają oryginał dalej działa. Kilka lat już minęło. (znaczy zamienniki dadzą się naładować i kilkanaście zdjęć da się na nich zrobić. Tyle że żeby zapełnić kartę musiałbym mieć worek zamienników)
do 40 - jeden oryginał (działa) trzy zamienniki premium gold, każdy z nich znalazł już swoje miejsce spoczynku w koszu na śmieci. (Jeden z nich zrobił mi bardzo dużego psikusa - wyczerpał się oryginał, włożyłem zamiennik i po kilkunastu zdjęciach nie miałem już prądu. Plener się skończył przed czasem) Jeden zamiennik Hahnela działa i dobrze się ma.
do 7 - nie bawiłem się już w kupowanie zamienników
Żeby nie było. Kiedyś twierdziłem że zamienniki są super bo działają tak samo a są duuuużo tańsze i że lepiej kupić dziesięć zamienników niż jeden oryginał. Czas trochę to zweryfikował i pokazał że dobre zamienniki wcale nie są takie tanie i za jeden oryginał można mieć dwa może trzy dobre zamienniki. A na te tanie zamienniki szkoda moich pieniędzy.
Oczywiście ktoś może mieć całkiem inne zdanie i zamienniki mogą mu wystarczać. Mnie nie wystarczają i poza wyjątkiem hahnela (który był o połowę tańczy od oryginału) wszystkie szlag trafił.