Zobacz wyniki ankiety: Zamienniki

Głosujących
154. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 868

Wątek: Zamienniki baterii

Mieszany widok

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

chyba wszystkie akumulatory, kiedy sa nowe, maja dosc wysoka pojemnosc po naladowaniu.

roznica tkwi w tym, co z nich pozostaje po 12-18 miesiacach intensywnego uzytkowania. niektore zamienniki wtedy sa w zupelnosci uzyteczne, inne mozna sobie co najwyzej na przycisk do gazety wykorzystac.

tak ze... ocenianie na podstawie pierwszego cyklu pracy... do niczego nie prowadzi...

moj Phottix 511 to akumulator troche lepszy od zamiennikow za 30 PLN, ale tez wyraznie slabiej znoszacy miesiace niz Ansmanny albo Lenmary (chociaz akurat na ocene tych u mnie wczesnie, cho pol roku i mrozna zima przetrwaly bez zajakniecia)...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    roznica tkwi w tym, co z nich pozostaje po 12-18 miesiacach intensywnego uzytkowania. niektore zamienniki wtedy sa w zupelnosci uzyteczne, inne mozna sobie co najwyzej na przycisk do gazety wykorzystac.
    u mnie wygląda to tak:
    do 350 - miałem cztery zamienniki i jeden oryginał. Zamienniki dawno nie działają oryginał dalej działa. Kilka lat już minęło. (znaczy zamienniki dadzą się naładować i kilkanaście zdjęć da się na nich zrobić. Tyle że żeby zapełnić kartę musiałbym mieć worek zamienników)
    do 40 - jeden oryginał (działa) trzy zamienniki premium gold, każdy z nich znalazł już swoje miejsce spoczynku w koszu na śmieci. (Jeden z nich zrobił mi bardzo dużego psikusa - wyczerpał się oryginał, włożyłem zamiennik i po kilkunastu zdjęciach nie miałem już prądu. Plener się skończył przed czasem) Jeden zamiennik Hahnela działa i dobrze się ma.
    do 7 - nie bawiłem się już w kupowanie zamienników

Żeby nie było. Kiedyś twierdziłem że zamienniki są super bo działają tak samo a są duuuużo tańsze i że lepiej kupić dziesięć zamienników niż jeden oryginał. Czas trochę to zweryfikował i pokazał że dobre zamienniki wcale nie są takie tanie i za jeden oryginał można mieć dwa może trzy dobre zamienniki. A na te tanie zamienniki szkoda moich pieniędzy.
    Oczywiście ktoś może mieć całkiem inne zdanie i zamienniki mogą mu wystarczać. Mnie nie wystarczają i poza wyjątkiem hahnela (który był o połowę tańczy od oryginału) wszystkie szlag trafił.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Uprawnienia umieszczania postów