Cytat Zamieszczone przez TomaszLawrentiuk Zobacz posta
Co sądzicie Panie i Panowie na temat aku firmy Delta?
Pewien sprzedawca w Lublinie twierdzi że delty są na ogniwach GP. Ile w tym prawdy nie wiem, być może niektóre partie są faktycznie na GP, być może wszystkie. Coś w tym może być bo zamiennik GP mogłem mieć za 50zł(po cenach zakupu), a Delta powiedzmy 30zł. GP nie wziąłem bo nie dopłynęły, miałem wziąć Delty ale te również nie dotarły. musiałem coś wziąść by wrzucić w koszty. Były Phottixy titanum czy jakoś tak, wziąłem te.
Na razie ciężko coś powiedzieć o nich bo używam dopiero m-c ale w niskich temperaturach doskonale dają sobie radę i nie zauważyłem niczego niepokojącego w porównaniu z oryginałem.
Natomiast w trabancie 350D mam Maxcell i normalnie mam farta jak głupi albo coś bo aku maja spokojnie ponad 3 lata i latam głównie na nich, oryginał zakupiony w tamtym okresie już zaczyna mówić "nie", a maxcelle zachowują się prawie jak nowe z tym ze "prawie" nie robi wielkiej różnicy.
Także marka marką ale zamiennik może być lepszy. Głupi przykład offtopowy z życia. Audi A6 pompa wody a na niej plastikowe kółko. rozleciało się raz, zmieniłem na oryginał, rozleciało się drugi raz, zamieniłem na zamiennik metalowy i mam spokój już 3 lata.
Oby w bateriach było tak samo czego Wam i sobie życzę.
pozdr.