Zobacz wyniki ankiety: Zamienniki

Głosujących
154. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 868

Wątek: Zamienniki baterii

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar diplo
    Miasto
    Zamość

Domyślnie

Wiecie, miałem zamienniki do wszystkich aparatów i o ile do 350 to było badziewie co to wytrzyma kilka zdjęć , to hahnell jest powiedziałbym moze minimalnie gorszy od oryginału z 40. Do 5 mam 2x takie coś jak Delta LP-E6 i powiem wam o ile na poczatku bez ładowania i od razu wlożone nie wiem czy wytrzymały 200 zdjęć (oba na raz) to teraz walnęly ponad 600 i 5D wskazuje 80% naładowania

@wojciech794 - stary szczerze to może bym i uwierzył, że można walnąć tyle fotek w ciągu 2-3 dni, ale... po co. Aparatu (i czasu) Ci nie szkoda chyba, że parat tez chciałeś sprawdzićale ale wtedy to mi szkoda sprzedającego
    5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit

Bywalec Awatar Hom_er
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez diplo Zobacz posta
    Wiecie, miałem zamienniki do wszystkich aparatów ....
    ja piernicze
    Fiu fiu

Awatar TomaszLawrentiuk
    Miasto
    Kielce, Świętokrzyskie

Domyślnie

Co sądzicie Panie i Panowie na temat aku firmy Delta?(konkretnie zamiennik BP511). Gwarancja niby czteroletnia i producent(a raczej firma zlecająca chińczykom produkcje) ulokowany jak sam się reklamuje w krk(http://www.foto-tip.pl/sklep/privacy.php) ; nabyłem takowe cacko za 40pln, jednak jeszcze nie skorzystałem z niego.

Awatar TomaszLawrentiuk
    Miasto
    Kielce, Świętokrzyskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomaszLawrentiuk Zobacz posta
    " Gwarancja niby czteroletnia"
    Oczywiście popełniłem błąd gdyż chodziło mi o gwarancję 24miesięczną. Co do samych aku - ładują się normalnie w firmowej ładowarce Canona?

Bywalec Awatar zbirr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomaszLawrentiuk Zobacz posta
    Co sądzicie Panie i Panowie na temat aku firmy Delta?
    Pewien sprzedawca w Lublinie twierdzi że delty są na ogniwach GP. Ile w tym prawdy nie wiem, być może niektóre partie są faktycznie na GP, być może wszystkie. Coś w tym może być bo zamiennik GP mogłem mieć za 50zł(po cenach zakupu), a Delta powiedzmy 30zł. GP nie wziąłem bo nie dopłynęły, miałem wziąć Delty ale te również nie dotarły. musiałem coś wziąść by wrzucić w koszty. Były Phottixy titanum czy jakoś tak, wziąłem te.
    Na razie ciężko coś powiedzieć o nich bo używam dopiero m-c ale w niskich temperaturach doskonale dają sobie radę i nie zauważyłem niczego niepokojącego w porównaniu z oryginałem.
    Natomiast w trabancie 350D mam Maxcell i normalnie mam farta jak głupi albo coś bo aku maja spokojnie ponad 3 lata i latam głównie na nich, oryginał zakupiony w tamtym okresie już zaczyna mówić "nie", a maxcelle zachowują się prawie jak nowe z tym ze "prawie" nie robi wielkiej różnicy.
    Także marka marką ale zamiennik może być lepszy. Głupi przykład offtopowy z życia. Audi A6 pompa wody a na niej plastikowe kółko. rozleciało się raz, zmieniłem na oryginał, rozleciało się drugi raz, zamieniłem na zamiennik metalowy i mam spokój już 3 lata.
    Oby w bateriach było tak samo czego Wam i sobie życzę.
    pozdr.

Uprawnienia umieszczania postów