Zobacz wyniki ankiety: Zamienniki

Głosujących
155. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 47 z 87 PierwszyPierwszy ... 37454647484957 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 470 z 868

Wątek: Zamienniki baterii

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zbirr Zobacz posta
    A jak się te Ansmanny, Phottiksy i hamy zachowują przy niskich temp? wiadomo że chwilowo "pojemnośc" spada. Ale spada w oczach czy tak że da się żyć.
    ostatnio 2 naladowane akumulatory "padly" mi na porannym plenerze (bylo kolo 0C, ale jeszcze nie mroz), przez co zostalem bez pradu. jeden Ansmann jeden Phottix.

byc moze kwestia wieku i tego, ze troche lezaly od ladowania (ze 2 tygodnie, moze dluzej) i szoku temperaturowego,... no ale zdarzylo sie.

ale normalnie nowe akumulatory nie robia takich numerow.
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar zbirr

Domyślnie

A jak te markowe zamienniki (GP, Energizer itp) pracują w niskich temp? Bo z tego co akustyk pisze Ansmann i Phottix padły mu już w temp. około 0 więc trochę lipa, mimo że wiekowe ale mimo wszystko.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

A jak te markowe zamienniki (GP, Energizer itp) pracują w niskich temp? Bo z tego co akustyk pisze Ansmann i Phottix padły mu już w temp. około 0 więc trochę lipa, mimo że wiekowe ale mimo wszystko.
    smiem twierdzic, ze Ansmann to jest lepsza marka niz Energizer, a co do GP to tez bym polemizowal.

moral z historii byl raczej taki, ze lepiej miec zapas (w tym zawsze jakis mlody akku), bo wszystko sie moze zdarzyc
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    moral z historii byl raczej taki, ze lepiej miec zapas (w tym zawsze jakis mlody akku), bo wszystko sie moze zdarzyc
    A nie taki, by nosić zapasowe aku w ... ciepłym miejscu?
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Coś już napisał
    Miasto
    Lodz, Poland

Domyślnie

Nie wiem, ja tam zwykle powyzej 2 lat nie trzymam akku

Phottixy mi trzymaly w okolicach -5 albo -10 na zawodach i jakos dalo sie na nich robic po te 700-800 fot.

Akku polecam trzymac w kieszeni, nie w torbie - na zimnie

Bywalec Awatar zbirr

Domyślnie

Mam Maxcell czy jakoś tak w 350D, akumulatory mają około 3-4 lat. Przez ten czas spadała trochę pojemność ale nie jakoś diametralnie, na mrozie w ubiegłym roku oryginał padał, a oryginalnym inaczej nic nie było tzn nie padały od razu, jedynie trochę mniej zdjęć można było zrobić. Niestety ostatnio za wiele dobrego o maxcellach nie słyszałem, wniosek taki że maxcelle ostatnio zeszły na psy.
    A co do jakości GP i Energizera to przynajmniej w normalnych ogniwach Energizer góruje nad GP, nie wiem jak jest w takim np BP-511. Problem jednak w tym że energizer BP-511 jest ciężki do dostania, a GP nie.
    Obawiam się Ansmana itd bo jakby nie było jest to coś co dopiero się zaczyna rozpowszechniać na naszym rynku. Tak samo Hama, wiadomo jaki towar oferują i jakiej jakości. Jednak ich akumulatory są często polecane. Pytanie tylko takie kto im to robi, czy jest to jakiś odpad GP/Energizer itp firmowany naklejką "HAMA"? Bo to że niemcy lubią coś kupić tanio i na lokalny rynek wysłać pod inną nazwą nie wiadomo od dziś (np. m.in. Porst i Revuenon produkowane na rynek niemiecki, a produkowane w Japonii/Korei przez Cosina, Tomioka czy Fuji). Czy tak samo jest z akumulatorami Hama? Grzebał ktoś w nich?
    pozdr.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    A nie taki, by nosić zapasowe aku w ... ciepłym miejscu?
    zdRAWki
    byly w cieplym... plecaku
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Problem jednak w tym że energizer BP-511 jest ciężki do dostania, a GP nie.
    Niestety tak się składa że GP wycofało że sprzedaży model VCL002, który był świetnym zamiennikiem ogniwa BP-511.
    EOS + Speedlite

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    byly w cieplym... plecaku
    Nie wystarczy. Ja, jak mi się chciało "ciepłe miejsce" ruszyć i wyjść w zimie robić zdjęcia, to aku wkładałem do wewnętrznej kieszeni, koszuli itp... przy ciele
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    Nie wystarczy. Ja, jak mi się chciało "ciepłe miejsce" ruszyć i wyjść w zimie robić zdjęcia, to aku wkładałem do wewnętrznej kieszeni, koszuli itp... przy ciele
    zdRAWki
    tez tak robie normalnie. ale to wbrew pozorom wiele nie daje. to jest moze 5 minut roznicy w wystawieniu na zimno. to u mnie sa 3-4 zdjeca max
    www albo tez flickr

Strona 47 z 87 PierwszyPierwszy ... 37454647484957 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów