Zobacz wyniki ankiety: Zamienniki

Głosujących
155. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 40 z 87 PierwszyPierwszy ... 30383940414250 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 868

Wątek: Zamienniki baterii

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Leone Zobacz posta
    W 40D to już chyba (z tego co pamiętam) BP511A - 1350 mAh.

No chyba, że używasz jeszcze akumulatorków z 300D.

Ale i tak wydajność budząca szacunek.
    Dlatego napisałem wyraźnie że BP-511 ma 1100mAh a nie BP-511A. Ja używam zamienników Hahnela BP-511 w gripie.
    Oryginał BP-511A dostarczany z 40D gdzieś leży i się kurzy bo nie chciało mi się kupować drugiego takiego (drogo) a nie lubię mieć różnych rodzajów baterii w gripie.

Poza tym nawet te 1350 w BP-511A vs 1800 w LP-E6 to nadal spooora różnica, czyli nadal brak jakiegokolwiek uzasadnienia dlaczego wydajnośc sporo pojemniejszych LP-E6 miałaby być o kilkaset zdjęć gorsza od BP-511/A.

Aha - nie rozumiem skąd wtrącenie o akumulatorkach z 300D? Ja nigdy 300D nie miałem .

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa/Słubice

Domyślnie

Posiadam Grip Phottixa i używam go z dwoma oryginalnymi LP-E6.
    Sprawuje się idealnie.
    Natomiast mam również w rezerwie zamiennik LP-E6 Phottixa, który obok oryginału w gripie sprawuje się również bez większych problemów.
    Na głównym panelu wyświetla się łączny poziom naładowania dla obu baterii.

Czyli to co już było wcześniej napisane.

I teraz kolejna kwestia.
    Używałem też samego zamiennika Phottix LP-E6 umieszczonego w gripie i często wieszał się aparat. Wobec czego zaniechałem niemal w ogóle używania, ponieważ 2 oryginały przeważnie wystarczają.
    Nasuwa się wniosek czemu i czy to jednostkowy przypadek. Powodem zapewne są nieustabilizowane skoki napięcia - taki mój domysł.
    Z drugiej strony zamienniki z dalekiej azji produkowane są w takich a nie innych warunkach i mimo, że ktoś chce wierzyć, że to co na nich jest napisane powinno być prawdą, nie zawsze tak jest.

Skad cena oryginału?
    Pewnie stąd, że produkt schodzący z linii jest powtarzalny, sama linia jest sprawdzona i kontrola jakości na koniec wszystko przesiewa.
    Jak jest z liniami w chinach??? Mogę się domyślać, ale wiem jedno, że taki akku może chodzić, ale nie musi, a nawet jak chodzi to skąd wiadomo czy chodzi dobrze i elektronika aparatu za 7k go trawi we właściwy sposób?

Jeżeli chodzi o żywotność to jest to sprawa drugorzędna bo i czego można wymagać od takich ogniw za taką cenę?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Są zazwyczaj sprzedawane razem z akumulatorkami
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Bywalec Awatar Leone
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta

Aha - nie rozumiem skąd wtrącenie o akumulatorkach z 300D? Ja nigdy 300D nie miałem .
    Ale ja kiedyś miałem i jeszcze w pamięci mam, że tam jako standard był BP-511

Bywalec Awatar Jasper

Domyślnie

[QUOTE=Mekwion;795375]
    Używałem też samego zamiennika Phottix LP-E6 umieszczonego w gripie i często wieszał się aparat.

Używam zamiennika tej samej firmy ( rezerwowo) i jak do tej pory nic złego sie nie przytrafiło ( odpukać). Chociaż mam go dopiero od 3 - 4 m-cy to może za krótko, przypuszczam jednak, że jakby miało sie coś dziać niedobrego - to od razu.

yodek
    Guest

Domyślnie

Ja mam Phottixa (zamiennik LP-05) od jakiś 11 miesięcy i sprawuje się doskonale, a działa bardzo podobnie jak oryginał (czyli mniej więcej 600-700 zdjęć).

Domyślnie

a Czy ktoś używał zamiennika do 1ds, ja mam dwa oryginały ale już dość słabo trzymające, zerkając na cenę nówki to powiem szczerze trochę powala, zamiennik 3 razy tańszy bo za 120 można nabyć. Może ktoś miał styczność i się wypowie. Tylko proszę mi nie prawić morałów, że pucha za kilkanaście tys (kiedyś) a ogniwa za grosze.
    pzdr
    "kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Leone Zobacz posta
    Ale ja kiedyś miałem i jeszcze w pamięci mam, że tam jako standard był BP-511
    Zgadza się. Do 300D standardowo dodawany był BP-511.
    EOS + Speedlite

Dopiero zaczyna Awatar Rinuś

Domyślnie

a czy ktoś może podać mi namiary gdzie kupić zamienniki do Canona EOS 400D?

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rinuś Zobacz posta
    a czy ktoś może podać mi namiary gdzie kupić zamienniki do Canona EOS 400D?
    Na Allegro jest ich całe mnóstwo, wystarczy poszukać (NB-2LH).
    EOS + Speedlite

Strona 40 z 87 PierwszyPierwszy ... 30383940414250 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów